9. septembar 2021.9. sep 2021.
Baka Milka od Gline do Jalovika
NEOBIČNE ŽIVOTNE SUDBINE

Baka Milka od Gline do Jalovika

Hvala Opštini Vladimirci i divnim susedima iz Jalovika koji su pokazali da imaju široku dušu kao i ova divna pobrđa. Od samog dolaska i velike pomoći da dođem do svog doma iako u već poznim godinama uživam sa svojim komšijama. Ćerke Jovanka i Nada kao i unuke Gordana i Bojana redovno me obilaze. Teško bih rečima mogla izreći zahvalnost za ovaj lepi dom koji iz dan u dan poprima toplinu koju sam u begu ostavila u okolini Gline, govori starica vedra duha do utančine se prisećajući svega što je doživela već daleke 1995. godine
Miran život u selu Balinac za vitalnu baku vedra duha Milku Čučković 1995.godine pretočio se u bolan rastanak sa zavičajem preko Beograda i Vladimiraca da utočište nađe u Jaloviku. Tu počinje suživot sa selom koje je usvojila kao da od rođenja živi u njemu. Suprug Jovo je preminuo 2007. godine a baka vedrog duha pronašla mir u kući koju je dobila od komeserijata za izbegla i raseljena lica. Potpisani ugovor 15.aprila tekuće godine bio je samo tačka u priči koja je trajala od pogroma do mirnog okruženja pitome Posavotamnave:

Hvala Opštini Vladimirci i divnim susedima iz Jalovika koji su pokazali da imaju široku dušu kao i ova divna pobrđa. Od samog dolaska i velike pomoći da dođem do svog doma iako u već poznim godinama uživam sa svojim komšijama. Ćerke Jovanka i Nada kao i unuke Gordana i Bojana redovno me obilaze. Teško bih rečima mogla izreći zahvalnost za ovaj lepi dom koji iz dan u dan poprima toplinu koju sam u begu ostavila u okolini Gline, govori starica vedra duha do utančine se prisećajući svega što je doživela već daleke 1995. godine.

Ali i svake, kako kaže, dobrote i pomoći kada joj je bilo najteže. Uvek su joj se našli pri ruci svi redom od najmlađih do njenih vršnjaka. Već dobrano u devetoj deceniji života raduje se svakom novom danu i po ko zna koji put govori o nemerljivoj zahvalnosti Vladimircima i Jaloviku na toplini i lepoj reči na svakom koraku .

Za kraj na rastanku iz njene nove kuće samo je uz osmeh rekla da je ona baka Milka iz Jalovika.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa