9. septembar 2021.9. sep 2021.
Dobra volja - pola uspeha
ORGANIZOVANA PRVA FIJAKERIJADA U KLENKU

Dobra volja - pola uspeha

U Fijakerijadi je učestvovalo više od 40 zaprega iz Čačka, Zrenjanina, Rume, Pećinaca, Platičeva, Surčina, Bačkog Monoštora, Lajkovca... Fijakerijada je imala takmičarski i revijalni deo. Podeljeno je 40 pehara.
U subotu, 4. jula, Udruženje ljubitelja i uzgajivača konja (ULjUK) „Vojin Puzić Braca“ organizovalo je prvu Fijakerijadu u Klenku.

- Ideja postoji već godinama, od samog osnivanja našeg Uduženja, ali smo tek ove godine uspeli da je realizujemo. Mislim da je cela priča dobila zamah kada smo odlučili da napravimo humanitarnu akciju za malog Stefana koji boluje od leukemije, kaže Branko Đurić, član Upravnog odbora i jedan od osnivača Udruženja, zaljubljenik u konje, „fanatik“, kako kaže za sebe.
U Fijakerijadi je učestvovalo više od 40 zaprega iz Čačka, Zrenjanina, Rume, Pećinaca, Platičeva, Surčina, Bačkog Monoštora, Lajkovca...



Fijakerijada je imala takmičarski i revijalni deo. Podeljeno je 40 pehara.

- Ova Fijakerijada je, možda, najbolja ove godine, a svakako, u takmičarskom delu, najbrža, komentarisali su članovi TV ekipe na snimanju emisije „Konji ponovo jure“.
Organizatori imaju sve razloge za zadovoljstvo. Pored Đurića, predsednik Udruženja Jovan Puzić i Bora Rotari izneli su ceo posao u vezi sa organizacijom, ali su imali nesebičnu pomoć meštana.

- Posebnu ulogu odigrala su deca koja su i po kiši kupila smeće uređujući teren, pre i posle Fijakerijade. Neko je pomogao finansijski, neko mašinama, neko je dao baštu, neko prase... Jedni su pakovali pakete osveženja, drugi pripremali hleb, kolače, salatu... Neko je satima stajao i usmeravao učesnike kuda da idu, neko je nadgledao i dojavljivao gde je šta potrebno i šta još treba uraditi. Fudbalski klub „Borac“ nam je ustupio svoj teren, škola odobrila da koristimo i njihov ukoliko bude potrebno, a od MZ dobili smo punu podršku i odrešene ruke. Hvala Klenčanima, ponosni smo na njih, poručuju iz ULjUK.



Uz veliki entuzijazam i dobru volju bez koje ništa ne biva, prikupljeno je oko 40.000 dinara za malog Stefana, koji su uplaćeni na račun Humanitarne fondacije BUDI HUMAN.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa