9. septembar 2021.9. sep 2021.
Lakša i brža dijagnostika
DOM ZDRAVLjA U KOCELjEVI DOBIO NOV RENDGEN APARAT

Lakša i brža dijagnostika

Zahvaljujući dobroj komunikaciji ove zdravstvene ustanove sa Ministarstvom zdravlja i Fondom za zdravstveno osiguranje u koceljevački dom zdravlja stigao je rendgen aparat nove generacije
Nakon brojnih pokušaja da se obezbedi lekar specijalista i aktivira rendgen aparat, pacijenti Doma zdravlja u Koceljevi konačno će na raspolaganju ponovo, posle dugogodišnje pauze, imati važnu uslugu u oblasti dijagnostike.

Zahvaljujući dobroj komunikaciji ove zdravstvene ustanove sa Ministarstvom zdravlja i Fondom za zdravstveno osiguranje u koceljevački dom zdravlja stigao je rendgen aparat nove generacije.

–Aparat je dobijen od Ministarstva zdravlja i nadamo se da će služiti dugi niz godina. Bitno je istaći da ovaj rendgen aparat omogućava dobijanje odličnih snimaka neophodnih u fazi dijagnostikovanja i lečenja. Oni će moći da se čitaju bilo gde u Srbiji, u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi, snimci će moći da se šalju elektronskim putem i da stižu vrlo jednostavno do specijalista. To će dodatno olakšati i čitanje snimaka koje istovremeno može da pogleda i da mišljenje više lekara, sa više različitih strana- rekao je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.

On je podsetio da su lokalna samouprava i rukovodstvo težili godinama da ovu uslugu zdravstvene zaštite vrate u Dom zdravlja, te da sada konačno vide efekte tog zalaganja.

–Za desetak dana očekujemo dolazak ekipe servisera koji će omogućiti stavljanje aparata u funkciju. A osim toga, od Fonda smo dobili i specijalizaciju za našu doktorku na radiologiji i nadamo se da će u zadatom roku završiti specijalističke studije i da ćemo što je pre moguće imati kompletnu radiologiju u domu zdravlja, što se tiče ne samo rendgena, već i ultrazvučne dijagnostike. Na taj način ćemo našim građanima omogućiti brži pregled i lakšu dijagnostiku- poručio je Ilinčić.

Ovu uslugu zdravstvene zaštite stanovnici koceljevačke opštine imali su decenijama ranije, ali su je, nakon odlaska u penziju pneumofizijatra i zastarelosti postojećeg aparata, već godinama lišeni. Posebno je teško bilo obolelima od koronavirusa koji su zbog snimanja pluća bili prinuđeni da odlaze u Šabac.

–Pokušavamo da naš dom zdravlja bude što bolji, kako u dijagnostičkom smislu, tako i u ljudskim resursima. Opština je učinila veliki napor, pre svega finansijski, da prošle pa i ove godine primi određen broj medicinskih sestara. Bile su nam potrebne, posebno kada je veći broj zdravstvenih radnika gotovo istovremeno oboleo od korone. Našli smo način da primimo nove medicinske sestre iz Koceljeve i one su i danas zaposlene u našem Domu zdravlja- izjavio je predsednik opštine.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa