9. septembar 2021.9. sep 2021.
METALOPLASTIKA 21/22 (SAJT MP)

METALOPLASTIKA 21/22 (SAJT MP)

RUKOMET: EHF KUP

Švedski ispit plavih

Prvi meč prvog kola kvalifikacija. Alingsas nosi ulogu favorita. Duel dva mlada tima. Cilj povoljan rezultat pred revanš u Sremskoj Mitrovici naredne subote
Izmenjen, dodatno podlmađen tim Metaloplastike predvođen mladim trenerom iza sebe je ostavio intenzivne i pripremnim mečevima obeležene pripreme, sada je vreme za prvi zvanični ispit i to težak, evropski. Devet pripremnih utakmica je plava ekipa odigrala od početka priprema, očekivano imala uspone i padove, a deo onoga što je usavršila mora pokazat u prvom meču protiv Alingsasa kako bi izborila plasman u drugu rundu kvalifikacija.

U petak, 10. septembra, Šapčani putuju u Skandinaviju gde ih u subotu, od 16 časova očekuje prva utakmica protiv nekadašnjeg šampiona Švedske. Dvostruki prvaci jedne od država koje smatramo sinonimom za rukomet nose ulogu favorita. Kao i Šapčani, tim čine mladi, domaći igrači, malobrojni stranci su iz susednih skandinavskih država, gde se neguje isti stil rukometa.

Novi trofej Memorijala
Pred put na sever „plavi“ su osvojili i jedan trofej. Pobedama nad Metalcem 30:17 i Crvenom Zvezdom 35:30 zaslužili su zvanje pobednika tradicionalnog Memorijala „Nikola Jevremović Gužva“ u Valjevu. Matija Dodić je proglašen i za najboljeg igrača.
U narednoj sezoni Metaloplastika dva neće nastupati u Prvoj ligi već će, kroz sporazum sa Mačvom iz Bogatića, mladi koji bi nastupali za drugi tim, nositi dres Bogatinaca u Prvoj ligi „Zapad“.


-Mlada ekipa koja igra brz i atraktivan rukomet kako to karakteriše skandinavsku školu. Pretrpeli su i oni izmene u odnosu na sezonu ranije, ali sve švedkse kluzbove karakteriše dobar rad sa mlađim kategorijama, velika ulaganja i odlazak se brzo nadoknadi mahom iz klupske baze. Jesu oni favoriti, ali naš cilj je da odigramo dobro i obezbedimo povoljan rezultat pred revanš. Krajnji cilj je plasman u naredno kolo – istakao je trener Miodrag Kažić.

Od kraja jula Metaloplastika je igrala protiv: Konstance, Segedina, Gradačca, Dinama, Partizana, Obilića, Metalca, Crvene Zvezde, Smedereva. Alingsas je već započeo sezonu u Kupu Švedske. Zabeležio je tri pobede u grupnoj fazi protiv Skanele, Lindesberga i Onereda, timova sabijeg renomea, a sinoć su igrali revanš osmine finala gde su u zaostatku od pet golova za IFK Jištadom. Pre revanša startuje i Liga u kojoj Alingsas dočekuje Aranas. Blomgren i Pedersen su se izdvojili u kup utakmicama.

F. MILOVANOVIĆ (SAJT SEHA)


Aidi, Ivanić i Srdanović su lakše povređeni, ali putuju u Švedsku i konkurišu za tim Metaloplastike. Revanš je za sedam dana u Sremskoj Mitrovici, usled nedostatka dvorane po standardima EHF u Šapcu. Bolji iz dvomeča igra protiv Donbasa iz Ukrajine.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa