9. septembar 2021.9. sep 2021.
foto: s. s. (ponovo u “igri”)

foto: s. s. (ponovo u “igri”)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Uspon na Javor

Provera protiv velikog rivala. Test za mogućnosti mladog tima. Javor ima ambiciju povratka u Super ligu. Inđija na vrhu tri boda daleko
Posle lošeg nastupa u Klupcima, Mačva se vratila na najbolji način dominirajući u svakom pogledu protiv tima slavnog imena, ali ispostavilo se prosečnih mogućnosti, beogradskog Rada. Velikih 4:0 Šapčane je vratilo u borbu za vrh. Sledi novi, težak i veliki izazov za „crveno-crne“, a to je meč u Ivanjici protiv dojučerašnjeg superligaša i još uvek favorita za brz povratak među superligaše.
Ivanjica je mala varoš, ali je poslednje dve decenije Fudbalski klub „Javor“ postao sinonim za nju, ali i primer dobro organizovanog kluba, jednog od retkih kod kojeg eliminacija iz jednog ranga ne znači veliku krizu. U nekoliko navrata su spevali da se po ispadanju iz Super lige ekspresno vrate već naredne sezone, što im je cilj i ove. Važe za stabilne superligaše, te i kada siđu stepenik niže, skoriji rezultati nameću poštovanje.

Mačva – Rad 4:0 (2:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Glavni sudija: David Matić (NS); pomoćnici: Lovre (NS) i Bogićević (Beograd). STRELCI: Mićanović u 28. i 32, Pešić u 66. i Tojčić u 82. minut. ŽUTI KARTONI: Tojčić i Pešić (Mačva); Lalatović, Đorđević, Đorić, Šarac (Rad).
MAČVA: Samurović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović (Jovanović), Adamović (Ristanović), Belić, Stevanović, Mijailović (Radovanović), Arambašić (Trimanović), Mićanović (Marjanović).
RAD: Đurković, Đorić, Milosavljević (Stojanović), Gojković (Stojković), Đorđević, Lalatović, Jezdović (Miličković), Mandić (Grubišić), Radivojević, Nović (Bojić), Šarac.


Mnogi su ih videli kao favorite, ali početak nije za ponos i moraju da pobeđuju kako bi ostali u trci. Jeste tek pet rundi prošlo, ali nije kod nas zaosatak tako lako nadoknadiv. Poslednja dva meča su pretrpeli dva poraza, Žarkovo i Inđija su potvrdili da su u boljoj formi i takmaci za elitu, te su Ivanjičani pred imperativom, iako je i raspored bio nešto teži.

U ekipi je nekoliko iskusnih igrača: Balabanović, Odita, Eliomar, Zvekanov, Petrović, Tanko, u ovom trenutku i najopasniji igrač Javora, a treba naglasiti da su dva igrača internacionalnog iskustva Grabež i Salihović stigli u klub kada je prvenstvo startovalo, te je realno da će oni podići kvalitet tima kada se uklope. Nadamo se da će to početi od sedmog kola.

Niz teških mečeva
Šapčani nastavljaju niz teških mečeva gde će se pokazati istinske mogućnsoti. Posle Ivanjice u Šapcu gostuje Inđija, što bi uz povoljan ishod ispod Javora bio istinski spektakl, potom sledi put u Žarkovo, vodećim ekipama. Krug će zatvroriti jednim kompijskim derbijem, protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice u Šapcu.


Mačva derbi dočekuje u dobrm raspoloženju. Imperativ povratka ne postoji što rasterećuje mladi tim, ali je ekipa tri boda od prvog mesta, a obećanje je da će svaku priliku iskoristiti i verovatno da bar neko od njih mašta o pobedničkom peharu. Trener Savić je neko ko ne menja mnogo i zato vrovatno neće biti iznenađenja u sastavu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa