9. septembar 2021.9. sep 2021.
Pet šabačkih nada
KAJAK: MLAĐE KATEGORIJE

Pet šabačkih nada

Zorka sa pet predstavnika na najznačajnijoj regati za mlađe kategorije „Olimpijske nade“. Češka ovogodišnji domaćin. Tradicija uspeha takmičara iz Šapca
Internacionalna kajakaška regata „Olimpijske nade“ zapravo predstavlja nezvanično Svetsko prvesntvo za sve mlađe kategorije, a kako i naziv sugeriše, oni najuspešniji su veliki pretendenti za skoriji nastup na nekim od narednih Olimpijskih igara. Pariz i Los Anđeles su već u snovima većine učesnika.
Domaćin ovogodišnjeg izdanja je Češka republika, a među reprezentativcima Srbije nalazi se pet članovca šabačkog kluba „Zorka“. Šabac i Srbiju predstavljaju: Luka Manjenčić (2004. godište) koji je nastupao već i u seniorskoj kategoriji na Prvenstvu Srbije nedavno u Beogradu, kao i Mihailo Malović (2004), potom Jana Gojković (2005), uzrastom kadetkinja, Katarina Kecman (rođena 2006. godine), takođe kadetkinja, odnosno kadet Luka Trnavčević (2005). Svi pomenuti takmičari su imali odličnu uvertiru pred put u Češku osvajanjem odličja na nedavnom Prvenstvu Srbije čime su doprineli da „Zorka“ ponovo postane svekupni prvak Srbije.

Češke Račice će ugostiti najbolje mlade kajakaše sveta od sutra (10. septembra) do nedelje 12. septembra. Regata „Olimpijske nade“ svake godine okuplja najbolje svetske kajakaše uzrasta od 15 do 17 godina (ove su to 2004, 2005. i 2006. godište) i predstavlja nezvanični planetarni šampionat za pomenuti uzrast. Šabački kajak ima kontinuitet uspešnih nastupa na Nadama, a na poslednje održanim, septembra 2020. u Segedinu, zlatnu medalju osvojio je Branko Lagundžić u jednosedu na 500 metara.
Najčešće je ovo takmičenje zatvaralo kajakašku sezonu, ali je usled izmena poslednje veliko takmičenje Svetsko seniorsko prvenstvo u Danskoj.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa