9. septembar 2021.9. sep 2021.
prvi bušido čelendž za najmlađe

prvi bušido čelendž za najmlađe

Trka sa preprekama za najmlađe

Mladi odgovorili na „čelendž“

Prvo takmičenje za ajmlađe. Tri kategorije. Staza dva i po kilometra. Prepreke koncipirane da iziskuju različite veštine. Odziv takmičar iz cele Srbije. Cilj uspstavljanje tradicije
Prvi “Bušido čelendž”, trka sa preprekama namenjen najmlađima okupio je na Starom gradu oko 80 učesnika iz cele Srbije. Šest meseci nakon trke sa preprekama namenjene starijima, veštinu, brzinu i snagu su oprobali najmlađi, kako ističu organizatori „mali nindža ratnici“.
Pravo nastupa imala su deca uzrasta od 4 do 14 godina, podeljeni u tri starosne kategorije tako da se praktično svi takmiče sa uzrasno bliskim protivnicima.
Staza duga 2.500 metara bila je ispunjena različitim preprekama koje iziskuju različite veštine za savladavanje. Prepreke su činile gume koje je trebalo preći, hod po kanapu, kretanje u džaku, provlačenje ispod prepreka. Na ispitu je bila snaga nogu, ruku, spretnost, preciznost.
Start i cilj nalazio se u blizini tvrđave, a krug je vodio duž šetališta u blizini novog vašarišta, kanala kojeg u neletnjem periodu ispuni voda, trim staze, nasipa. Sudije su se nalazile duž trase usmeravajući učesnike, pojašnjavajući i zadatke kome je bilo neophodno.
-Više sam nego ponosan na sve učesnike. Zadatak koji su imali nije bio lak, ali su snagom volje, želje i predanim pripremama imali odgovor na svaki izazov. Oni su primer za sve. Veliko hvala svima koji su pomogli da manifestacija uspe, jer verujem da je i kompletan utisak izuzetan i da nam sledi još mnogo godina organizovanja Izazova, uz još više učesnika - rekao je Aleksandar Janković iz Sportskog centra “Bušido”, organizatora događaja.
Najbolji su dobili priznanja, a svaki od učesnika poneo je za uspomenu majicu i medalju.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa