9. septembar 2021.9. sep 2021.
Svima za primer
Pisma čitalaca

Svima za primer

Ima jedna izreka, mislim da je to rekao Jovan Jovanović Zmaj, svude gde nađeš zgodno mesto ti drvo posadi. Stanari zgrade na Trgu đačkog bataljona, preko puta “Točkonje”, našli su to “zgodno mesto” i na najbolji način ulepšali zeleni prostor ispred svoje zgrade pa je sada lepo i za zgradu i za Šabac. Oni već desetak godina zeleni prostor ispred svoje zgrade ulepšavaju time što svake godine zasađuju i održavaju razno cveće i dopunjuju ga raznim aplikacijama izlaganjem nekih starih predmeta iz domaćinstva, tako da je to veoma interesantno i prijatno za gledanje.

Mnogi građani u prolazu zastaju ispred ove zgrade da se dive ovako lepo uređenom prostoru ispred zgrade. Da samo napomenemo – ovakvog “zgodnog” prostora u Šapcu ima skoro ispred svake veće stambene zgrade, samo, izgleda, u mnogim zgradama nema inicijatora za lepši izgled svog životnog prostora.
Stanari ove zgrade, zbog svoje skromnosti, ne ističu pojedinačno nijednog stanara, kažu svako je dao svoj doprinos koliko je mogao da nam sve izgleda ovako lepo.

Neka ova zgrada, a najviše njeni stanari, služe za primer svim zgradama, odnosno stanarima u Šapcu, a ovo neka bude ujedno i poziv svima da slede primer zgrade sa Trga đačkog bataljona.
U neko vreme unazad u Šapcu je bilo javno takmičenje za najlepši balkon. Tu akciju pratila su i sredstva informisanja, pa je zaista Šabac bio sav u cveću. Zašto se tako nešto nebi nastavilo pa da Šabac bude ne samo prva varoš u Srbiji nego i grad u cveću i zelenilu.
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa