16. septembar 2021.16. sep 2021.
Nova ograda
Donacija u Lazinoj školi u Varni

Nova ograda

U OŠ ,,Laza K. Lazarević’’ tokom leta je urađena potpuna zamena podova u matičnoj školi u Šapcu, kao i u izdvojenoj jedinici škole u Varni. Pored značajnih sredstava dobijenih od Opštine za promenu podova, u Lazinu školu je stigla i jedna velikodušna donacija u vrednosti od milion dinara. Naime, bivši učenik ove škole, a sada i aktuelni reprezentativac A fudbalske reprezentacije i fudbaler italijanskog Torina, Saša Lukić, sa velikim zadovoljstvom je učestvovao u podizanju nove ograde u školi u Varni, kraj terena na kojem je kao dete napravio svoje prve fudbalske korake. U ovoj školi je proveo osmogodišnje školovanje, odakle je nastavio svoj fudbalski put koji i dalje gradi.



Bivši fudbaler Teleoptika, Partizana i Levantea je sjajnim gestom pre svega pomogao da izdvojena jedinica OŠ „Laza K. Lazarević“ počne da dobija obrise moderne obrazovne ustanove u jednom malom mestu kraj Šapca. Škola u Varni je osmogodišnja škola sa sto osamdeset učenika od prvog do osmog razreda koji su sa jednakim oduševljenjem, kao i naš Saša, dočekali vest o postavljanju nove ograde u dužini od 200 metara. Njihov boravak će sada biti još prijatniji i bezbedniji u školskom dvorištu u kojem veliki broj učenika boravi i posle nastave na sportskim igralištima.



Saša Lukić nije zaboravio mesto u kojem je rođen i gde je odrastao. To je put pravih vrednosti kojem svi danas treba da težimo, vraćajući na ognjišta, bar na trenutak, svu svoju decu rasutu širom sveta. Hvala, Saša! Na kraju, pomenimo i jedan kuriozitet. Trenutno u profesionalnim fudbalskim ligama OŠ ,,Laza K. Lazarević’’ iz Šapca ima još svojih bivših učenika. Pored Saše Lukića, Veljko Birmančević sada brani boje Malmea dok je Strahinja Pavlović trenutno angažovan u Monaku.
OŠ ,,Laza K. Lazarević” Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa