16. septembar 2021.16. sep 2021.
EVROPSKI ŠAMPIONAT ZA LIPICANERE

Pobedio pastuv Šapčanina Bore Jovanovića

U Slovačkoj državnoj ergeli Topličijanku početkom septembra održana je proslava povodom 100 godina od osnivanja ergele. U okviru proslave održana je izložba konja „Evropski šampionat za lipicanere“ pod okriljem LIF ( Lipizzan International Federation) svetske krovne organizacije za uzgoj lipicanera.
Na izložbi su se konji ocenjivali u eksterijeru i hodovima. Učestvovala su grla iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Slovačke, Rumunije i Srbije.

U veoma jakoj konkurenciji u kategoriji pastuva 7-10 godina starosti, pobedio je pastuv Neapolitano Caprice, vlasništvo Šapčanina doktora veterine Bore Jovanovića. Isti pastuv je u takmičenju za seniorski šampionat izložbe osvojio drugo mesto iza rumunskog državnog pastuva Maestoso LIII iz ergele Sambata de Jos.

Ovo je veliki uspeh za konja koji je odgojen u Srbiji i koji je pobedio državne pepiniere iz Mađarske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. Na izložbi je učestvovalo više od 80 grla lipicanera, a ocenjivali su ih eminentne sudije iz Australije, Slovenije i Hrvatske.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa