16. septembar 2021.16. sep 2021.
Cilj Plej of
RUKOMET: BOR – MEDICINAR 20:25 (10:16)

Cilj Plej of

Proteklog vikenda počela je rukometna Arkus liga za žene. Medicinar je u prvoj utakmici pobedio Bor u gostima, rezultatom 25:20. Šabačka ekipa je vodila od početka, a na poluvremenu je bilo 16:10.
Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Jelena Ninković, golman Medicinara, koja je 11 lopti sprečila da uđu u gol. Nina Kažić zabeležila je sedam pogodaka.

-Teško gostovanje. Utakmica je pokazala da imamo tim i da su devojke željne nadmetanja. Imali smo igru u svojim rukama od početka, a kasnije smo samo održavali prednost. Pojačanja koja smo doveli za ovu sezonu pokazala su se kao dobra, kaže predsednik Medicinara Bojan Radukić.
Cilj Medicinara u ovoj sezoni je Plej of. Konkurencija su im Jagodina, Bekament, Vojvodina, Kragujevac i Inđija.

-Svako je na svom terenu najbolji. Prvenstvo će biti izuzetno zanimljivo i ne smemo dozvoliti sebi da izgubimo neki bod tamo gde to nismo planirali.

Prošle godine Medicinar nije imao rezultatske ambicije. Radili su na kaljenju devojčica koje će uskoro biti ne samo okosnica šabačkog, nego i reprezentativnog rukometa.

-Duži niz godina se bavimo formiranjem igračica iz Šapca koje će u jednom trenutku preuzeti odgovornost i biti stub ekipe. Te devojke su sada stasale i nosilac su igre u prvoj ekipi, tu konkretno mislim na Ninu Kažić, Unu Obrenović, Tamaru Kojić, koje su ponikle u našoj školi rukometa, a sada su u prvom timu. Posebno smo ponosni što imamo dosta juniorskih i kadetskih reprezentativki, kaže Radukić.

Jedino pojačanje bilo je dovođenje iskusne Jelene Ninković na poziciju golmana, koja je opravdala poverenje uprave šabačkog kluba. Medicinarova škola rukometa ima više od 100 devojčica različitog uzrasta.

-Želeli smo da vidimo gde su deca Medicinara u odnosu na Super ligu. Pružile su jako dobre partije u Šapcu. Falilo im je iskustva za visok plasman, ali se pokazalo da itekako imamo igrače na koje srpski rukomet može da računa u narednom periodu, ističe Radukić.

Ovogodinji cilj je i osvajanje prvenstva za devojčice do 18 godina. Pre dve godine osvojeno je prvenstvo za devojčice do 16 godina. One su sada stasale i očekuje se i osvajanje prvenstva do 18 godina.

-One su sve sada u prvoj ekipi Medicinara, što u drugim ekipama nije slučaj. Dosta su iskusnije od konkurencije. Prošle godine su devojčice do 16 godina osvojile treće mesto, a do 12 godina četvrto.
Medicinar narednu utakmicu igra u subotu protiv Vrbasa. Očekuje se pobeda.

-Neugodan protivnik, ali treba da smo favoriti u tom meču. Podrška publike nam znači, ali je dozvoljeno da u sali bude popunjena samo trećina mesta, kaže Bojan Radukić.
Meč počinje u 17.00 časova u sali Šabačke gimnazije.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa