20. oktobar 2011.20. okt 2011.
OTVOREN 55. OKTOBARSKI SALON

PRESEK SAVREMENOG STVARALAŠTVA

U šabačkom Narodnom muzeju prošlog četvrtka otvoren 55. Oktobarski salon. Izloženo 82 rada od 77 umetnika. Dodeljena priznanja za najbolju sliku, grafiku, skulpturu i tradicionalna nagrada za mladog stvaraoca “Igor Belohlavek“
Tradiocionalna likovna manifestacija “Oktobarski salon“, otvorena je prošlog četvrtka u Šapcu po 55. put . Na najstarijem “salonu“ u Srbiji, svoje radove je ove godine prikazalo 77 umetnika. Stručni žiri u sastavu slikarka Simonida Radonjić, predsednica i članovi Slobodan Peladić predsednik ULSŠ i Tatjana Marković, viši kustos Narodnog muzeja u Šapcu, dodelio je tri ravnopravne nagrade, kao i priznanje za mladog umetnika “Igor Belohlavek“.
- Poslednje dve decenije, prilikom organizacije ove manifestacije se trudimo da proširimo njene granice. Da pored lokalnih predstavimo i autore koji dolaze iz nekih drugih gradova, nekih drugih kulturnih i likovnih sredina. Mislim da smo u tome i ove godine uspeli. Zahvalni smo svim autorima koji su učestvovali na prethodnim salonima, i pomogli nam da ispunimo osnovni cilj ove manifestacije, odnosno da ispoštujemo decenijsku tradiciju, ali i damo presek savremenog stvaralaštva u ovom trenutku.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa