16. septembar 2021.16. sep 2021.
'Ajduk Rajka
OPŠTINA VLADIMIRCI

'Ajduk Rajka

U selu Provo živi neobična žena širokih pogleda na život ali još šire duše. Avgusta meseca 1995.godine sa porodicom je stigla iz Kostajnice. Ajduk Rajka je sa osamnaest meseci starom bebom stigla u Beograd pa potom u Niš da bi se napokon skućili u Provu. Od komesarijata za izbegla i raseljena lica dobila je kuću 2013.godine. Radmila Todorović emotivno sumira svoj izbeglički život:

Avgust je mesec mog neprebola. Suprug je prošao težak period, ćerka Danijela rasla i izrasla u jaku ličnost. Izuzetno nadarena teniserka bila je i manekenka da bi završila prava i pokušala naći posao. Neiscrpne energije odslužila je i vojni rok da bi se potom aktivirala kao vojno lice a sada u Kraljevu živi život koji je odabrala. Mi smo na to ponosni- veli junakinja naše priče.

A mukotrpno je radila ne birajući posao a od prvih zarađenih para kupila set ključeva i šrafcigera pa sa mužem rame uz rame vrši popravku automobila. Uporedo brine o 20 košnica a priča za sebe je pomoć ostarelim i bolesnim licima. Nekoliko starica je negovala pomažući kao da im je rod rođeni. Ne zaboravlja da se zahvali Opštini Vladimirci i komesarijatu za izbegla i raseljena lica koja se ne može rečima izreći. Po onoj narodnoj uzdajući se u se i u svoje kljuse dostojanstveno živi u porodici za uzor.
S.K.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa