16. septembar 2021.16. sep 2021.
plakete zaslužnim građanima, foto "Glas Podrinja"

plakete zaslužnim građanima, foto "Glas Podrinja"

Obeležen dan opštine Bogatić

Put ka stvaranju boljeg života

Svečanosti prisustvovale mnogobrojne zvanice kako javnog tako i političkog života. Cilj i prioritet opštine Bogatić stvaranje boljeg života za sve njene građane
Svečana akademija povodom dana opštine Bogatić održana je u petak u sali Kulturno obrazovnog centra.Ovaj dan obeležava se svake godine 10. septembra u znak sećanja na 1381. godinu kada je Ravaničkom poveljom Kneza Lazara Mačvanska banovina ušla u sastav srednjevekovne srpske države.
Kao i svake godine, svečanosti su prisustvovale mnogobrojne zvanice kako javnog tako i političkog života – državni sekretar Ministarstva za brigu o porodici i demografiji Milka Milovanović Minić, šef protokola u kabinetu ministra za brigu o porodici i demografiji Nenad Gavrilović, narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije Boban Birmančević i Tomislav Janković, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici diplomatskog hora, sveštenstvo Srpske
pravoslavne crkve kao i mnogi drugi.

Prigodan kulturno-umetnički program, foto "Glas Podrinja"



Poseban pozdrav upućen je gostima sa Kosova i Metohije koji su svojim prisustvom uveličali ovu svečanost.

Miodrag Radovanović iz Leposavića sa Kosova i Metohije zahvalio je predsedniku opštine Bogatić na nesebičnoj podršci i pomoći pri izgradnji crkve u njihovom mestu i tom prilikom mu uručio crkvenu zahvalnicu.

predsednik opštine bogatić: moj san je da živimo, radimo, stvaramo i napredujemo u pristojno uređenom i prosperitetnom okruženju, foto "Glas Podrinja"


Da je cilj i prioritet opštine Bogatić stvaranje boljeg života za sve njene građane objasnio je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović i dodao da se danas stvaraju uslovi za đake i studente, za bolje obrazovanje.

-Verujem svakim delom svog bića da Bogatić možemo učiniti sigurnijim i lepšim mestom za život, ako budemo sledili naše temeljne istinske vrednosti. To je prvo na šta pomislim kada se probudim i poslednje na šta pomislim pre nego što zaspim. Moj san koji se postepeno ali sigurno ostvaruje je da živimo, radimo, stvaramo i napredujemo u pristojno uređenom i prosperitetnom okruženju.
Istakao je i šta je sve urađeno na teritoriji opštine Bogatić u proteklih godinu dana.

-Pored ulaganja u komunalnu infrastrukturu, kao i putnu mrežu kroz asfaltiranje i šnjunčenje puteva, sa velikim zadovoljstvom smo ulagali u ljude, u naše mlade, u našu budućnost. Podigli smo visinu jednokratne novčane pomoći za svako novorođenče sa 20 hiljada na 50 hiljada dinara, sufinansirali smo boravak dece u vrtićima, osnovcima i srednjoškolcima sufinansirali prevoz, najboljim studentima obezbedili stipendije.

Predsednik opštine Milan Damnjanović i predsednik Skupštine opštine Siniša Puzić dodelili su povelje i plakete zaslužnim građanima i institucijama iz različitih oblasti života – medicine, privrede, poljoprivrede, sporta, kulture.

Dobitnici povelja opštine Bogatić za izuzetan doprinos u borbi protiv korona virusa su Dom zdravlja Bogatić, Crveni Krst Bogatić i Javno komunalno preduzeće Bogatić.
Plaketom opštine Bogatić nagrađeni su: Aleksandar Grnović iz Badovinaca za promociju opštine Bogatić kroz izuzetna sportska dostignuća, Miloš Danilović iz Klenja za promociju opštine Bogatić kroz izvanredna profesionalna dostignuća, Milan Pantelić iz Crne Bare za promociju opštine Bogatić u oblasti slikarstva, Prof. dr Dejan Milenić iz Beograda za podršku opštini Bogatić, Zdravko Popović iz Klenja za privredni razvoj čitavog kraja i humanost, Filip Maletić iz Bogatića za promociju opštine Bogatić kroz izvanredna profesionalna dostignuća, Jovan Bajić iz Dublja za promociju opštine Bogatić kroz izvanredna profesionalna dostignuća , Branko Kojić iz Glogovca – šampion solidarnosti u davanju krvi, Dušan Garibović iz Badovinaca za humanost i podršku u razvoju opštine Bogatić.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa