23. septembar 2021.23. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Donacija Osnovnoj školi „Nata Jeličić“

Plemeniti sugrađanin ulaže u obrazovanje

Dragorad Lukić donirao je 240 hiljada dinara osnovnoj školi. Do sada je obezbedio besplatne udžbenike odličnim učenicima, pomogao je uvođenje grejanja u ovu školu, i finansirao uređenje krova seoske crkve. Plemeniti potezi naših sugrađana vredni promovisanja.
Osnovna škola „Nata Jeličić“ u Drenovcu u novu školsku godinu ulazi sa jednom potpuno novoopremljenom učionicom. Meštanin ovog sela, Dragorad Lukić donirao je 240 hiljada dinara osnovnoj školi, pomoću čega je opremljena učionica sa 10 klupa, stolicama, projektorom, platnom, multifunkcionalnim aparatom kako bi nastava bila kvalitetnija.

Dragorad Lukić prvenstveno je poželeo srećan polazak u školu prvacima srećan što su stvoreni uslovi za kvalitetnije školovanje.

-Nadam se da će iz ove škole izaći još mnogo obrazovanih i pismenih ljudi kao što je to do sada bio slučaj. Ova škola na put je izvela vredne poljoprivrednike, doktore, učitelje pa čak i jednog generala. Nadam se da će deca nastaviti tim putem i dati Drenovcu dobre ljude.

Ovo nije prva donacija humanog Dragorada. Do sada je obezbedio besplatne udžbenike odličnim učenicima, pomogao je uvođenje grejanja u ovu školu, i finansirao uređenje krova seoske crkve.

-Sa velikim zadovoljstvom smo ponovo u ovoj školi. Danas imamo priliku da usrećimo decu jednom velikom i lepom donacijom od gospodina Dragorada Lukića koji je nesebično, živeći u ovom mestu i želeći da pomogne svojim sugrađanima, a pre svega deci koja idu u ovu školu, izdvojio sredstva da im poboljša uslove školovanja – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da plemeniti potezi naših sugrađana jesu nešto što je vredno promovisanja.

-Oni koji imaju dovoljno za sebe treba da podele i sa drugima da bi svi, kao država napredovali i da bismo kao grad imali mogućnosti da na ovakav način promovišemo dobročinstvo i dobre ljude koji su spremni da svoj novac podele sa drugima – zaključio je gradonačelnik.
Ž.P.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa