23. septembar 2021.23. sep 2021.
Trajemo dok dajemo
OPŠTINA VLADIMIRCI

Trajemo dok dajemo

Akciji se odazvalo trideset troje a krv dalo 28 građana
Drevni manastir i žitelji okolnih sela iscrtali su prošle nedelje stazu bogastva duše. Ostala je iz nedodirljivih vremena izreka da je tvoje samo ono što daš drugome. A darovati dragocenu tečnost u opojnom miru manastira Kaona napaja trajanjem. A trajemo dok dajemo,govorili su kaonski oci:
Kada je mogao Isus Hristos darovati krv svoju nama onda je tako logično da se u ovom drevnom zdanju odazovemo ljudskošću, reči su starešine manastira Arhimandrita Filimona.

A Crveni krst je prepoznao ili su se bolje reći prepoznali sa vekovnom starinom na primeru ove akcije. Tik uz jezero predivan drveni objekat zasipao je i oči i dušu i nadahnuo da krv da i ko u drugim uslovima ne bi. Da je besprekorno sve organizovano zar treba i reći, domaćin tople i duše i namera a opet neprimetan baš kao i vredni poslenici Crvenog krsta. A ostaje za pamćenje na svakom koraku samo osmeh i lepa reč. Ovu akciju je posetila i načelnica opštinske uprave Opštine Valdimirci Slavica Mirković i sama darujući dragocenu tečnost i uvervši se da se lepo i prastaro ko u pesmi rimuje.

Akciji se odazvalo trideset troje a krv dalo 28 građana. Stečene su i nova prijateljstva a ona će i narednog okupljanja u lepoti o kojoj se zbori vekovima i uživati i naučiti uzvišenost davanja. Tek da se zaključi da Kaona vazda daje. Već koliko ko i koliko ispunjen činom davanja ume.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa