23. septembar 2021.23. sep 2021.
Topla reč i pomoć  na kućnom pragu
CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

Topla reč i pomoć na kućnom pragu

Opština Vladimirci i centar za socijalni rad i ovog leta kreću ka onima koji vape za pažnjom, običnim svakodnevnim nabavkama, pomoći u kući, psihološkoj podršci i svemu onome što se zove humanost na kućnom pragu.

Šest geronto domaćica su produžena ruka tima Centra za socijalni rad koji vodi direktor Zdravko Perić. A na terenu puna beležnica u domu Dušanke Panić koja broji 79-to leto i živi sama pošto je muž Branislav umro 2018. godine. A o radu svoje geronto domaćice ima samo reči hvale:
- Zahvalna sam opštini i centru za socijalni rad što nam šalje ovakve divne mlade žene. Sve nam protiče uz osmeh i čini nas ispunjenim, zadovoljna je vitalna starica iz Vukošića.

A Milica Kosanić uz smešak dodaje:
-Lepo je činiti nekome život prijatnijim. U osami i sama topla reč je velika pa i van redovnih viđanja, a brinem o 15 osoba, obiđem ih često a sada u vreme pandemije vodim na vakcinisanje kao i sve ostalo što naš rad zahteva.

Ova neobična mlada žena, rođena Beograđanka udala se u selu Vukošić a sa mužem Nenadom ima ćerku Nukolinu a svoju ljubav ka pobrđima Opštine Vladimirci pretače i u ovaj vid pomoći nevoljnicima koji je mnogo više od samoga posla.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa