20. oktobar 2011.20. okt 2011.
„ULO FRUIT“ ULAŽE U ZASADE JABUKE

RAZVOJNA ŠANSA

Slovenačko ““ srpska firma „Ulo Fruit“ se bavi nabavkom, otkupom, uvozom i izvozom kvalitetnih sorti voća i povrća, kao i njihovim plasmanom na domaće i inostrano tržište. U cilju podizanja novih zasada jabuke iznajmili su parcelu površine 113 hektara na period od dvadeset godina, čija vrednost iznosi oko četiri miliona evra
Podizanje zasada ovog tipa nije novina u Srbiji, ali će biti jedino u Mačvi.
- Naše preduzeće je u posedu Ulo hladnjače koja se nalazi u Kormanu kapaciteta 2.500 tona. Da bismo obezbedili sigurnu nabavku i kvalitet proizvoda neophodna nam je sirovinska baza. Po našem mišljenju Mačva je dobro područje za podizanje višegodišnjih zasada i zato smo se opredelili da u narednom periodu uložimo u savremenu plantažu jabuka. Cilj nam je ne samo da postanemo lider u ovoj proizvodnji, nego da naše plantaže budu i ogledno polje gde će se moći uočiti sve prednosti primene moderne proizvodnje jabuke uz korišćenje najnovijih naučnih dostignuća iz ove oblasti, kaže Aleksandar Jakšić, generalni menadžer preduzeća Ulo Fruit.
Ovo preduzeće je zakupilo dve parcele na dve različite lokacije, jedna je u Majuru, a druga u Ševaricama. Najpre će saditi parcelu u Majuru. Sadnju planiraju na proleće naredne godine koja zavisi od niza faktora. Najveći deo sredstava biće izdvojen za nabavku kvalitetnog sadnog materijala, kao i za kupovinu protivgradnih mreža, sistema za navodnjavanje kap po kap, anti fros sistema i druge prateće opreme.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa