23. septembar 2021.23. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Evropska nedelja mobilnosti

Pažljivkova pravila u saobraćaju

Članovi Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca uručili knjige učenicima. Edukacija i učenje o bezbednom ponašanju u saobraćaju glavni su cilj ove aktivnosti
Grad Šabac u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca i Agencijom za bezbednost saobraćaja tradicionalno svim prvacima poklanja knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Promocija ove aktivnosti održana je u ponedeljak, ispred osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ u Šapcu, gde su članovi Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca uručili knjige učenicima.

Foto: Glas Podrinja


Da su se „Pažljivkova pravila“ pokazala kao dobar materijal zahvaljujući kom učenici mogu da se upoznaju sa pravilima bezbednosti u saobraćaju rekao nam je direktor osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ Nenad Jović.

-Drago nam je što grad pokazuje da brine o našim učenicima i kada su u školi ali i kada izađu van nje. Imamo inicijativu u Masarikovoj ulici, ispred tri velike škole, Muzičke, Ekonomske i naše, da pokušamo zajedničkim snagama da malo usporimo saobraćaj i skrenemo pažnju vozačima da se tu nalaze velike škole sa mnogo dece koja svakodnevno prelaze poreko pešačkog prelaza.

Takođe, direktor je apelovao na sve vozače da sami koriguju svoje ponašanje u toj zoni, kako ne bi bilo neophodno postavljanje ležećih policajaca.

Edukacija i učenje o bezbednom ponašanju u saobraćaju glavni su cilj ove aktivnosti istakao je predsednik Skupštine Grada Šapca Nemanja Pajić.

-Uradili smo do sada mnoge studije u saradnji sa direktorima škola a sve to kako bi nam deca bezbednije dolazila do škole i što bolje poznavala pravila saobraćaja i ponašala se odgovornije. Ono što je važno je to da je sve ovo dalo rezultate i na sreću već duže vreme nemamo ni jedno nastradalo dete u saobraćaju.

Ova aktivnost sprovodi se u okviru Evropske nedelje mobilnosti, koja traje od 16. do 22. septembra i promoviše održive vidove kretanja.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa