23. septembar 2021.23. sep 2021.
Odgovorna politika za više beba
PET PAROVA NA VANTELESNU
OPLODNjU O TROŠKU GRADA

Odgovorna politika za više beba

Šabac nekoliko godina na ovaj način pomaže parovima koji nemaju decu. Svaki par dobija do 300.000 dinara. Novina je da ove godine sredstva mogu da dobiju i parovi koji žele da na vantelesnu oplodnju idu u inostranstvo
Pet parova, koji su ispunili uslove da dobiju sredstva od Grada Šapca za vantelesnu oplodnju, prošlog četvrtka je, u Dunjića kući, ugostio gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. Njima su tom prilikom uručena i rešenja o finansiranju.

Šabac nekoliko godina na ovaj način pomaže parovima koji nemaju decu. Svaki par dobija do 300.000 dinara. Novina je da ove godine sredstva mogu da dobiju i parovi koji žele da na vantelesnu oplodnju idu u inostranstvo.

Ove godine je pravilnik o finasiranju promenjen i finansiraćemo i vantelesnu oplodnju u inostranstvu


-Zadovoljstvo mi je što kao Grad vodimo odgovornu zdravstvenu i socijalnu politiku. Siguran sam da je roditeljstvo nešto najlepše na svetu. Grad Šabac je tu da podrži sve one koji žele da postanu roditelji. Ove godine je pravilnik o finasiranju promenjen i finansiraćemo i vantelesnu oplodnju u inostranstvu. Tri para će iskoristiti tu mogućnost. Uveren sam da će ovakva odgovorna politika dati rezultat i daćemo u našem gradu sledeće godine imati još više beba. Parovi koji su se javili prvi put koriste ovu mogućnost sredstvima grada i ja im zaista želim da ostvare svoju želju i imaju potomstvo. Grad Šabac će uvek podržavati ovakve vidove borbe - da nas bude što više, rekao je Aleksandar Pajić.
Na konkurs se javilo ukupno šest parova, ali je komisija utvrdila da jedan par ne ispunjava uslove, odnosno da su već koristili sredstva Grada za ovu namenu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa