23. septembar 2021.23. sep 2021.
Uspešno realizovani poslovi
DAN OPŠTINE MALI ZVORNIK

Uspešno realizovani poslovi

„Fabrika za proizvodnju tekstila na čijem otvaranju smo posvećeno radili proteklih godina počela je sa radom i mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je u pogonu zaposlena prva grupa od 120 radnika. I tu nećemo stati kada je zapošljavanje u pitanju. Nameravamo da zaposlenost svedemo na minimum, odnosno da nezaposleni budu samo oni koji ne žele da rade“
Mali Zvornik je u petak 17. septembra svečanom sednicom u sali Biblioteke obeležio 77 godišnjicu oslobođenja od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu i 66 godinu od osnivanja lokalne samouprave. Sednicom Skupštine predsedavao je predsednik Radovan Tadić, a goste je u ime Opštine pozdravio i dobrodošlicu poželeo predsednik Zoran Jevtić koji je u svom obraćanju istakao sve što je urađeno u proteklih godinu dana. Svim građanima opštine Mali Zvornik čestitao je praznik.

-Svakodnevnim posvećenim radom, trudom, zalaganjem, sve ono što smo projektovali u prethodnoj godini uspeli smo da privedemo kraju u tekućoj. Uspešno smo završili izgradnju projekata, poboljšali infrastrukturu, nastavili obnovu vodovodne mreže, javne rasvete, puteva, omogućili novo zapošljavanje. Fabrika za proizvodnju tekstila na čijem otvaranju smo posvećeno radili proteklih godina počela je sa radom i mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je u pogonu zaposlena prva grupa od 120 radnika. I tu nećemo stati kada je zapošljavanje u pitanju. Nameravamo da zaposlenost svedemo na minimum, odnosno da nezaposleni budu samo oni koji ne žele da rade. Preko subvencija za samozapošljavanje koji finansiramo iz budžeta, proteklih meseci omogućili smo otvaranje nekoliko preduzetničkih radnji i novih radnih mesta, a budući da ima još zainteresovanih za korišćenje ovih podsticaja uskoro ćemo opredeliti nova sredstava za realizaciju programa samozapošljavanja. Nova ulaganja izvršili smo u dalji razvoj poljoprivrede, turizma i ostalih sektora privrede kroz nabavke radova,opreme i finansiranja različitih programa, a sve u cilju ostvarivanja boljih i kvalitetnijih uslova za život građana i spremni smo da na temelju dobrih rezultata nastavimo dalje sa radom- rekao je između ostalog u pozdravnij reči predsednik opštine Zoran Jevtić i zahvalio se svima koji su doprineli razvoju opštine i boljem životu građana, kako bi u narednom periodu opština iz reda nerazvijenih prešla u razvijene opštine, pre svega Republici Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, kao i svim ministarstvima i ministrima koji pružaju pomoć opštini Mali Zvornik. Zahvalnost je upućena i instranoj pomoći i Vladi Švajcarske. Planovi za naredni period veoma su ambiciozni, brojni i u interesu su boljeg života svih građana ovog kraja.

U nastavku je upriličeno uručenje Ugovora o finansiranju rada Centra za inovacije u 2021. godini koji je opština Mali Zvornik potpisala sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, koji je prisutne pozdravio i informisao o planovima Vlade Republike Srbije za razvoj Zapadne Srbije. Razvojem infrastrukture i turističkih potencijala, koji do sada nisu korišćeni u dovoljnoj meri, postiće se ubrzani ekonomski razvoj ovog kraja,ali i dolazak novih investicija.
Najzaslužnijim pojedincima i ustanovama uručene su povelje i plakete za doprinos razvoju opštine Mali Zvornik, a u ime nagrađenih zahvalio se narodni poslanik Nenad Krstić iz Trgovišta.
Usledio je umetnički program u kome su učestvovali folklorna sekcija i pevačka grupa Biblioteke “17 septembar”.

Svečanoj sednici Skupštine opštine prethodila je ceremonija povodom završetka radova objkta Predškolske ustanove “Crvenkapa”, kojoj su prisustvovali ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, predstavnici Švajcarske agencije za razvoj, brojni gosti.Završetkom ovog objekta oko 40-toro dece dobilo je savremeno obdanište izgrađeno uz finansijsku pomoć Vlade Švajcarske i opštine Mali Zvornik.

Obeležavanju Dana opštine prisustvovali su gosti iz političkog, privrednog i kulturnog života, predstavnici verskih i drugih organizacija, gradova i opština iz okruženja.Događaju je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, koji je pohvalio rad opštinskog rukovodstava Malog Zvornika koje je u saradnji sa državom Srbijom, organima Republike Srbije i Vladom Republike Srbije uradilo dosta, uz konstataciju da uvek može i više i bolje.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa