23. septembar 2021.23. sep 2021.
OPŠTINSKO VEĆE USVOJILO REBALANS

Investicije menjaju budžet

Jedna od najvažnijih tačaka prošlonedeljne sednice opštinskog veća bila je rebalans budžeta za tekuću godinu. Obrazlažući razloge za nove izmene i dopune šef odseka za finansije Mileta Kovačević istakao je da su na njih, u najvećoj meri, uticale nove investicije.

–Ukazala nam se prilika i već je raspisan javni poziv za rekonstrukciju parka ispred Doma kulture pa je u budžetu bilo potrebno obezbediti dodatna sredstva koja prvobitno nisu bila planirana. Dobili smo namenski transfer od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave od 16 miliona dinara. U ovom trenutku su nam nedostajuća sredstva u budžetu bila 25 miliona da bi do trenutka potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem radova imali obezbeđena sredstva- rekao je Kovačević i dodao da je rebalans urađen i zbog još jedne investicije.

–Druga značajna stvar je prečistač otpadnih voda i potrebno je bilo da pribavimo dve parcele od fizičkih lica u vrednosti od oko 4,6 miliona dinara da bi taj deo ispunili i aplicirali za mnogo značajnija sredstva kod nadležnih republičkih institucija- napomenuo je šef odseka za finansije. Za izradu izmena i dopuna budžeta bilo je potrebno dobiti validne podatke o predračunskoj vrednosti projekta rekonstukcije i izgradnje parka.

–Mi smo već najavljivali da čekamo da prođe Festival zimnice kako bi ušli u rekonstukciju parka. Javna nabavka je raspisana i po isteku roka od 25 dana ćemo imati izabranog izvođača i mi moramo biti spremni za to da imamo obezbeđena sredstva prilikom potpisivanja ugovora- poručio je predsednik veća Dušan Ilinčić.

Prema njegovim rečima, celokupan projekat i njegova realizacija su podeljeni u tri faze. Prva je u zoni Doma kulture i na mestu gde se nalazi postojeći park. Druga podrazumeva uređenje prilaznih delova, odnosno deo oko stambenih zgrada dok se treća faza bavi zonom iza Doma kulture.

–U ovom trenutku se radi prva faza. Postojeći park je urađen pre više od pet decenija i zaista je krajnje vreme da se on u potpunosti rekonstruiše i dovede u jedno reprezentativno stanje koje odgovara standardima današnjice- zaključio je Ilinčić.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa