23. septembar 2021.23. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Sigurnost najmlađih učesnika u saobraćaju prioritet

Bezbednije do škole u Bogosavcu

„Izgrađeni ležeći policajac u Bogosavcu je izgrađen sa namerom da se poveća bezbednost u zoni škola. Cilj nam je da se takva tendencija nastavi i na ostalim saobraćajnicama, kako onim koje se budu gradile, tako i one koje će biti rekonstruisane, istakla je v.d. direktorka JP „Infrastruktura“ Milica Pavlović
U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti posebna pažnja posvećena je bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Kako bi se povećala svesnost i odgovornost vozača u zoni škole u Bogosavcu na deonici puta koji je nedavno rekonstruisan postavljen je usporivač saobraćaja (ležeći policajac). Ovo je samo jedna u nizu od mera koje je Grad Šabac implementirao kao trajnu meru koja doprinosi promeni navika u domenu bezbednosti na putevima u gradskoj i seoskim sredinama.

Foto: Glas Podrinja


-Ležeći policajac u Bogosavcu je urađen sa namerom da se poveća bezbednost u zoni škola. Cilj nam je da se takva tendencija nastavi i na ostalim saobraćajnicama, kako onim koje se budu gradile, tako i one koje će biti rekonstruisane. Veoma je značajno da se svi pridržavaju svih pravila i propisa. Grad Šabac je jedan od retkih koji se priključio i izradi analize saobraćajnog sistema u zoni škola -istakla je v.d. direktorka JP „Infrastruktura“ Milica Pavlović i naglasila da će u narednom periodu akcenat biti na izradi sličnih studija.

Foto: Glas Podrinja


U aktivnosti tokom nedelje bilo je uključeno 30 gradova iz Srbije, kao i 3.000 iz Evrope pod sloganom „Krećimo se održivo, ostanimo zdravi“.

U aktivnosti tokom nedelje bilo je uključeno 30 gradova iz Srbije, kao i 3.000 iz Evrope pod sloganom „Krećimo se održivo, ostanimo zdravi“


- Četiri aspekta mobilnosti su u fokusu ove godine: mentalno i fizičko zdravlje, bezbednost i reakcija na kovid pandemiju. Sve aktivnosti su smerene na pomenute teme, a svakako je jedna od zanačajnijih Dan bez automobila (22. Septembra) u cilju podsticanja održivog kretanja -rekao je Bojan Alimpić, samostalni planer i referent JP „Infrastruktura“.
M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa