27. oktobar 2011.27. okt 2011.
ATLETIKA: ČETVRTI RTS KROS

PUT KA EVROPI

Najbolji šabački atletičar i juniorski prvak Srbije, Dušan Makević, izborio plasman na evropski šampionat u krosu
Četvrti po redu RTS kros, održan je u subotu 22.10.2011 godine u Inđiji. Odziv takmičara je prema očekivanju organizatora bio dobar, ali je kišovito vreme uticalo na kvalitet staze, inače jedne od najzahtevnijih kros staza u Srbiji.
Na krosu su učestvovali i takmičari iz šabačkih atletskih klubova AŠK, CER i TEMPA. Šapčani su postigli zavidne rezultate, a najznačajni među njima je svakako postignuta norma Dušana Makevića (AŠK) za predstojeći evropski šampionat u krosu u Velenju (Slovenija)
Nemanja Cerovac, prošlogodišnji vicešampion Evrope u krosu, danas bodri novu šabačku nadu, Makevića, za koga ističe, da njegovim velikim talentom i upornošću može doći do odličja na prestižnom takmičenju. O optimizmu takođe svedoči i Dušanov trener Milisav Stanojčić: „Svesni smo uspeha i rezultata i prošle i ove godine, ali nam je takođe jasno kakva je konkurencija među najboljim juniorima Evrope. Osvajanje medalje predstavljalo bi veliki uspeh i u mnogome će zavisiti od taktike, ali i od Dušanove želje, koja je u ovom trenutku velika i uliva mu samopouzdanje pred važan nastup u Sloveniji“

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa