23. septembar 2021.23. sep 2021.
nova medalja: ž. krajišnik

nova medalja: ž. krajišnik

TEKVONDO: PREZIDENT KUP

Žarko osvojio bronzu

Na Prezident kupu najvećem i najmasovnijem tekvondo takmičenju ove godine, Šapčanin Žarko Krajišnik, nekadašnji kadetski vicešampion osvojio je bronzanu medalju u juniorskoj konkurenciji.

Na takmičenju je nastupilo oko 2000 takmičara iz celog sveta, među kojima najbolji svetski borci. Žarkova kategorija do 63 kg je jedna od najbronjijih. Takmičenje je počeo već od šesnaestine finala, gde je pobedio ubedljivo 36:19 reprezentativca Turske Ajvaza, impresionirao je potom u duelu sa još jednim domaćinom Dereom, koga je savladao 20:0. Četvrtog nosioca je pobedio u borbi za medalju 19:10 Sahina (Turska), a potom je u jednom od najboljih mečeva poražen od vodećeg na rang listi, reprezentativca Bugarske Dimitrova koji je na kraju osvojio i zlato.

lazić i krajišnik


-Izuzetan rezultat, jer je Žarko među najmlađima u ovoj kategoriji, prva mu je godina među juniorima, a već sada pokazuje na najjačim takmičenjima potencijal da mnoge savlada i svima se suprotstavi. Prezadovoljni smo bronzom i nastavljamo dalje da radimo za još veće uspehe – istakao je Miloš Lazić, trener Krajišnika koji je sa njim bio u Istanbulu.

Krajišnik je ovom medaljom obezbedio mesto na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 21 godine u narednoj godini.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa