23. septembar 2021.23. sep 2021.
Foto: Nenad SrdanoviĆ

Foto: Nenad SrdanoviĆ

Novi klub mladih u Kulturnom centru

Mladi željni drugačijeg života

Klub mladih u Kulturnom centru. Premijerno predstavljanje Šapčanima autorskom predstavom
Predstava ekipe šabačkih srednjoškolaca „Kako Tanjung javlja ja te volim- vožnja kroz 60.“ premijerno je prikazana u sali Kulturnog centra u utorak uveče. Inspiraciju da obrade baš ovu deceniju proteklog veka u novoosnovanom Klubu mladih, dobili su u želji da prikažu mladost nekog drugog vremena.

Kako je sve počelo
- Na prvi mah se i čini jednostavno ali ima tu niz okolnosti koje moraju da se sklope da bi se desila jedna ovakva kulturna revolucija. Većina dece je prolazila i prolazi kroz recitatorski studio kulturnog centra i oni su tu odrastali. Moje dve recitatorke Lana i Nađa došle su na ideju da počnu da kreiraju kulturnu scenu u našem gradu i meni je onda palo na pamet da im baza bude Kulturni centar. Podržali smo njihovu ideju, pod nazivom „Naš kreativni svemir“ i tako je krenulo sve - istakla je Branka Todorović ispred Kulturnog centra i napomenula da svi mladi, ali i oni koji se osećaju mladima mogu da im se pridruže.


Foto: Nenad SrdanoviĆ


-Pošto smo željni nekog drugačijeg života u odnosu na ovaj koji je danas gde smo svi prikovani za telefone i za neke tehnološke uređaje želeli smo malo da obogatimo kulturu grada, da uradimo nešto drugačije, da se bavimo poezijom koja je u 60. bila dosta razvijena muzikom koja je bila jako bogata - istakla je za Glas Mladih Nađa Gajić kreatorka predstave i dodala da je realizacija projekta počela u junu i trajala tri meseca.

Pošto smo željni nekog drugačijeg života u odnosu na ovaj koji je danas gde smo svi prikovani za telefone i za neke tehnološke uređaje želeli smo malo da obogatimo kulturu grada


-Lana Nešković i ja smo došle na ideju da organizujemo klub mladih. U našem Gradu nije se ništa odvijalo određeni period i želeli smo da okupimo neke mlade ljude za koje smo znali da bi želeli da učestvuju, koji su željni stvaranja – objašnjava Nađa.
Scenario su pisali zajedno. Dobar tekst zahtevao je i dobru scenografiju i kostime. Ispao je ovo jedan zahtevan zajednički projekat, ali je ostavljao mesta i uživanju.
-Većina je bila na odmoru u tom periodu, ali nas to nije sprečilo da se dobro provedemo. Imali smo postavljene mikrofone, pa smo pevali, igrali, pravili se da smo na muzičkim takmičenjima. Baš smo uživali, ovo je iskustvo koje ću pamtiti ceo život –Anja Trifunović.
Keti

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa