27. oktobar 2011.27. okt 2011.
SPORT U KOCELjEVI

BOGATA TRADICIJA

Najdužu tradiciju u koceljevačkoj opštini ima fudbal. Ove godine odbojkaški klub proslavlja 55 godina svog postojanja. Karatisti veoma uspešni na brojnim takmičenjima godinama unazad. Najmlađi klub u ovom kraju košarkaški. Otvaranjem sportske sale pružena perspektiva dvoranskim sportovima
Fudbal u Koceljevi ima veoma dugu i bogatu tradiciju. Daleke 1937. godine klub su osnovali radnici i studenti, a prvobitno ime mu je bilo FK “Tamnava“. Godinu dana nakon osnivanja fudbaleri su odigrali prvu utakmicu protiv tima “Gedže“ iz Valjeva i zabeležili pobedu. Nakon Drugog svetskog rata nosio je ime “Diša Atić“, da bi 60-ih godina prošlog veka poneo naziv “Radnički“, koji i danas nosi.
Za skoro 75 godina postojanja klub je imao svetle i manje svetle trenutke. Najveći uspeh zabeležen je u sezoni 2001/2002, osvajanjem trećeg mesta u Srpskoj ligi. Od tada “Radnički“ se suočava sa rezultatskom krizom. Prošle sezone izborili su opstanak u okružnoj ligi, u kojoj se trenutno nalaze u donjem delu tabele. Osim seniorskog tima, u kojem igra oko 20-ak fudbalera mahom iz Koceljeve, klub ima i dve mlađe kategorije, pretpetliće i petliće. Oko 50 mališana nadmeće se u fudbalskom umeću sa svojim vršnjacima u Mačvanskoj okružnoj ligi.
- Ambicija kluba je prvenstveno opstanak u ovom rangu takmičenja, a potom i što bolji plasman na tabeli. Klub se trudi da, oslanjajući se na sopstvene snage, ostvari što bolji rezultat - rekao je predsednik FK “Radnički“ Saša Radovanović.
Za gotovo sedam i po decenija postojanja “Radnički“ je iznedrio brojne igrače i sportske radnike. Sa ponosom se u klubu sećaju Bate Simeunovića koji je iz Koceljeve otišao u “Partizan“ i Maribor i bio selektor reprezentacije Slovenije, zatim Raše Babića , člana UO “Partizana“ i FSS, Ace Beserovca člana nekadašnjeg drugoligaša “Metalca“ iz Valjeva, Dragana Mićića-Topa koji je igrao u “Mačvi“, “Dinamu“ iz Pančeva i valjevskom “Metalcu“ zajedno sa Slobodanom Santračem, rodom iz ove opštine. Osim njih u “Radničkom“ su igrali i Predrag i Dragojlo Stanojlović, fudbaleri “ Partizana“, Vlada Snegić koji je branio boje zrenjaninskog “Proletera“, pa Mika Simeunović, nekadašnji urednik Sportskog žurnala, kao i Aleksandar Jeftić koji je fudbalsku karijeru nastavio u “Sartidu“, “Crvenoj Zvezdi“, Turskoj, Kini...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa