30. septembar 2021.30. sep 2021.
m. srdanović: snaga  s` krila

m. srdanović: snaga s` krila

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Stari rival u Šapcu

Posle dve sezone Jugović ponovo u eliti. Metaloplastika favorit. Još jednom dobar otpor, ali nedovoljan za nešto više u Novom Sadu. Dva vezana meča u Šapcu
U ne baš kvalitetnom, ali ipak lepom derbiju savladana je Crvena Zvezda prethodne srede, ali za razliku od beogradskih, mnogo snažniji, novosadski crveno – beli, još su neprelazna prepreke za Metaloplastiku. Duel odigran tokom vikenda ličio je na mnoge prethonde. Nije prisutna dominacija favorita, Šapčani su konkurentni, imaju periode kada izgledaju bolje na terenu, no ne uspevaju da uvedu duel u neizvesan finiš i „uplaše“ Novosađane. Vojvodina je trenutno bolja, ali tek je početak, još 12 mečeva u grupi i čitav plej of su pred nama.

-Igramo u znatno kvalitetnijoj od dve grupe. Naša grupa je i izjednačenija, što će, siguran sam, pokazati čitav ovaj deo sezone. Borba za plej of će trajati do kraja, biće mali raspon između drugog i petog na tabeli. Jeste teže, ali mi je drago da igramo protiv snažnijih rivala, jer spremniji dočekujemo najveće izazove kasnije. Vojvodina igra moderan, lep, brz rukomet i sigurno je prvi favorit, no odlučivaće detlji u mnogo utakmica – ističe trener Miodrag Kažić.

Vojvodina – M‘plastika 32:26 (16:12)
Slana bara. Gledalaca: 500. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo). Sedmerci: Vojvodina 5(4); MP 3(3). Isključenja: Vojvodina 10; MP 12 minuta.
VOJVODINA: Milić, Mirković 1, Pribak 2, Ocvirk 4 (2), Vukovljak, Verkić (13 odbrana), Žmavc 3, Milenković, Rađenović, Ratković 5, Tomić 2, Nikolić 5, Kljajić 10 (2), Nikolić 5,Šotić, Bedui (1 odbrana), Andrić.
MP: Pavković, Dodić 3, Jevtić, N. Milovanović 4, Ćosić, Srdanović 5, Mirković, F. Milovanović, Aidi, Antonijević 3, Ivanić, Arsić (12 odbrana), Cvijanović, Todorović 4, Milenković 4, Mešter 3 (3).


Jaka je grupa, ali naredni rival Metaloplastike je tim koji za rukometne romantičare ima poseban „šmek“, Jugović iz Kaća. Poslednji osvajač evropskog trofeja iz Srbije, vratio se posle dve godine u elitu gde želi biti jak takmac svima i da obezbedi opstanak. Vojvodina ih je „zgromila“, ali su protiv Novog Pazara pokazali da nisu slučajno u eliti. Nedavno ih je preuzeo iskusni Božo Rudić, trener koji je i titule osvajao. Svojim greškama su sebe doveli u poziciju da izgube od Pazaraca i primorali se da budu zadovoljni bodom, iako su mogli do oba. Za njih nastupa doskorašnji pivotmen Šapčana Došen. U timu je iskusni Bosančić, snaga su Doder i Momčilović takođe.

Bilo kako bilo, nekada je bio derbi, sada je duel dva tima velike tradicije, ali je Metaloplastka kvalitetnija, snažnija i ne sme dolaziti u pitanje trijumf, uz raspoređivanje tereta na više igrača pred derbi protiv Dinama takođe u Šapcu za dva vikenda.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa