27. oktobar 2011.27. okt 2011.
U CRKVI OGNjENE MARIJE U MAČVANSKOM METKOVIĆU

SVEŠTENIK POKLONIO ZVONO

Prošle nedelje u crkvi Ognjene Marije u Mačvanskom Metkoviću, održana je svečana liturgija povodom osvećenja zvona nove crkve, nesvakidašnjeg poklona koji je ovom svetom sramu darivao hadži Vladan Dimitrić, sveštenik i starešina Božijeg hrama.
Crkva u Metkoviću, jedna je od najmlađih u mačvanskoj crkvenoj opštini. Posvećena Svetoj velikomučenici Marini, “nikla“ je veoma brzo blagodareći razumevanju velikog broja meštana. Zahvaljujući mladom i ambicioznom svešteniku, ubrzo po izgradnji Svetog hrama, dolaze i drugi propratni crkveni objekti. Celo dvorište oko hrama dobija lepši izgled. Niče zelenilo i cveće. Tu je i mali dečji park sa toboganima ljuljaškama i klackalicama.
U završnoj fazi je i oslikavanje crkve iznutra. Možda najznačajnije je što hram postaje mesto okupljanja velikog broja mladih, željnih igre i zabave.
- U planu je i mala biblioteka, kao i slikarska radionica. Želja mi je da i seoskoj deci omogućimo raznovrsne kulturno-zabavne i sportske mogućnosti, kao što ih imaju ona u gradovima, kaže Dimitrić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa