27. oktobar 2011.27. okt 2011.
DUGOVANjA ŠAPČANA

NAGOMILANI DUGOVI SKORO DVE MILIJARDE

Dug Šapčana za struju, vodu, grejanje, naknadu za korišćenje i uređenje građevinskog zemljišta iznosi oko milijardu i 700 hiljada dinara. Od toga, jedna trećina je dug pravnih, a dve trećine fizičkih lica
Najveća dugovanja su za utrošenu električnu energiju. Ukupno zaduženje virmanskih i pojedinačnih potrošača Elektrodistribuciji PJ Šabac iznosi milijardu i 200 miliona dinara, i od toga, više od dve trećine duguju domaćinstva. Od pravnih lica, najveći dužnici su pojedine fabrike nekadašnjeg „Zorka holdinga“, dok najveće pojedinačno zaduženje iznosi blizu dva miliona dinara, koliko duguje jedno domaćinstvo iz Tabanovića.
- Zaključno sa 20. oktobrom, dug kupaca u kategoriji domaćinstva iznosi 918 miliona, dok virmanski potrošači odnosno pravna lica, duguju 122 miliona dinara u redovnom dugu, plus 187 miliona po tužbama. U naplati potraživanja, primorani smo da pribegavamo i nepopularnim merama kao što su isključenja na brojilu, stubu ili daljinsko isključenje sa mreže ““ kaže Miroljub Živojinović, direktor Sektora za trgovinu u Elektrodistribuciji Šabac. Dug potrošača za vodu takođe se meri milionskim iznosima - privreda i građani duguju ukupno oko 90 miliona dinara. Najveći dužnik je pravno lice od kojeg “Vodovod“ potražuje prema zadnjem obračunu blizu 20 miliona dinara.
Iako mesečni računi za naknadu za korišćenje i naknadu za uređenje građevinskog zemljišta nisu visoki, kad se zapusti uplata, i tu dugovanje može da dostigne i nekoliko stotina hiljada dinara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa