7. oktobar 2021.7. okt 2021.
Derbi sledi: Pančevo gost u Šapcu

Derbi sledi: Pančevo gost u Šapcu

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Pančevci težak ispit

Jugović očekivano savladan, Dinamo veliki izazov. Pančevci pružili snažan otpor Vojvodini. Metaloplastika favorit na domaćem terenu
Pred start sezone u grupi A, odmah posle žreba označenoj kao znatno jačoj, bilo je jasno da je Vojvodina prvi favorit, a da će borbu za plej of voditi: Dinamo, Metaloplastika, Zvezda, Radnički, donekle i Novi Pazar. Svih pet timova su kvalitetni, dva će morati u plej aut i razočarano će završiti ovaj deo sezone. Šapčani su savladali Zvezdu, a ukoliko to urade u subotu u derbiju sa Dinamom, već sada će biti blizu primarnog cilja. Raspored je hteo da od četiri rivala tri dočekaju u Šapcu već u prvom delu, te je uz prednost to i pritisak kako kiks ne bi nadoknađivali van Šapca.

Metaloplastika – Jugović 31:26 (19:12)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 200. Sudije: Grubački (Zrenjanin) i Vojvodić (Novi Sad). Sedmerci: MP 3 (2); Jugović 3 (2). Isključenja: MP 6; Jugović 4 minuta.
M‘PLASTIKA: Pavković, Dodić 5, N. Milovanović 3,Ćosić, Srdanović 2, Mirković 1, F. Milovanović 1, Aidi 9, Antonijević, Ivanić, Arsić 1 (12 odbrana), Cvijanović, Todorović 3, Brajović 1, Milenković 3, Mešter 2 (2).
JUGOVIĆ: Milovanović (8 odbrana), Kukić, Momčilović 5, Dragoljević 3, Bosančić 1, Doder 1, Čavić, Regodić 5, Ninkov 1, Savić 1, Gaćinović, Rudić 2, Rogan 2, Mirić 5 (2), Arđelan (3 odbrane), Ćeran.


-Još imamo padove u igri, periode bez gola koji su predugi i znam da možemo bolje nego protiv Jugovića u drugom poluvremenu. Kvalitet nam ne nedostaje, znam to i verujem da ćemo biti bolji u nastavku sezone. Čekaju nas teške utakmice – rekao je posle meča sa Kaćanima mladi krilni igrač Mladen Dodić.

Dinamo je vrlo kvalitetno ove sezone i ne skriva evropske ambicije. Obilić nije bio veći problem, a veliki korak su načinili trijumfom u Beogradu protiv dobre Zvezde, što pokazuje snagu, jednako kao i neizvestan meč protiv Vojvodine, odlučen tek u finišu u korist šampiona.

Pančevo predvodi iskusni trener Nenad Kraljevski, u sastavu je nekadašnji igrač Metaloplastike



Ostojić na poziciji organizatora igre. Distol, Pavlović i Prodanović su snage od ranije poznate iz Dinama. Velika snaga su krila Kostadinović i Perović, dok Pavlović i Radović koriste svaki nedostatak pažnje na crti ili u bekovskom kretanju. Ohrabrujuće u Metaloplastici je buđenje Aidija i kontinuitet dobrih igara mladih igrača, kao i povratak Brajovića koji sa Mešterom doprinosi iskustvu bekovske linije.

U poslednja dva meča u ligi, Metaloplastika je dva puta pobedila Dinamo. Posle ovog duela sledi gostovanje u Kragujevcu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa