7. oktobar 2021.7. okt 2021.
Borba za vrh: Mačva - Grafičar

Borba za vrh: Mačva - Grafičar

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Mečevi sa eks superligašima

Mačva juče gostovala u Bačkoj Palanci. U nedelju dolazi Zlatibor u Šabac. Od bivših superligaša, Šapčani u najboljoj formi, trećina sezone iza nas, dve trećine preostale
Novo vanredno kolo odigrano juče, bez mogućnosti da bude deo izdanja „Glasa Podrinja“ koji ispred sebe, onemogućava da damo kompletnu sliku o situaciji pred finiš jesenje polusezone, no bez obzira na rezultat protiv doskorašnjih kolega iz Super lige, Mačva može biti u globalu zadovoljna, a eventualna pobeda juče, apsolutno bi „crveno-crne“ izdvojila među tri najozbiljnija kandidata u borbi za vrh. Pobeda protiv mladog Grafičara je značajna i sa psihološkog stanovišta, jer je mnogo igrača bilo odsutno i meču je prethodila trenažna nedelja sa jedva 11 igrača u treningu usled povreda i bitke sa virusom.

-Uspeli smo bez pet, šest standardnih i vrlo važnih igrača. Igrom smo zaslužili ubedljiviju pobedu i gol koji sam postigao je nagrada za čitav tim koji je pokazao fanatičnu borbenost uprkos problemima i porazu prethodne nedelje. Uživamo u vrhu tabele i želimo što duže da ostanemo tu – istakao je strelac pobedonosnog i verovatno najlepšeg gola sezone, iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, Đorđe Belić.

Odmah posle jednog doskorašnjeg superligaša, sledi meč protiv drugog takmaca sa kojim je Mačva vodila bitke u eliti prethodne sezone. Zlatibor je tamo bio svega jednu, jedini je tim protiv koga je šabačka ekipa u šampionatu 2020/2021. ostvarila duplu pobedu, a položaj na tabeli pokazuje da je Mačva favorit.

Mačva – Grafičar 2:1 (1:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.500. Glavni sudija: Stefan Jeknić (Subotica); pomoćnici: Jovanović-Džajić (Ub) i Rađen (Novi Sad). STRELCI: Pešić u 38. i Belić u 88. minutu za Mačvu; Vidić u 20. za Grafičar. ŽUTI KARTONI: Gigić i Trimanović (Mačva); N. Stanković, Despotovski, Lazić (Grafičar).
MAČVA: Samurović, Popović, Stevanović, Pešić, Gigić, Belić, Marjanović (Čvorić), Stojčić, Panić (Radovanović), V. Mijailović (Trimanović), Ristanović.
GRAFIČAR: A. Stanković, Despotovski, Babić, Radulović (Alsan), Vasiljević (Matić), Vidić (Golijanin), N. Mituljikić (J. Mituljikić), Stanković, Đermanović, Lazić, Ibanjez (Stajić).


Tim iz Čajetine je pobedio samo jednom ove sezone, iskazao se kao ekspert za remije i to one bez golova, sakupio ih je čak četiri u deset kola. Umeo je da izgubi dva boda od slabašnog Kabela, ali di da zaustavi odlični Javor. Inđija i Rad su ga pobedili, ali je Zlatibor nadigao pančevačkog „Želju“, što sugeriše o nepredvidljivosti zeleno-belih, uz ipak slab učinak na gostujućem terenu. Najveća opasnost je Đorđe Ivković, strelac polovine golova Zlatiboraca. Odbrana je jači deo tima: Savić na golu, Janjušević, Bašić, Dašić.

Mačva je kvalitetniji tim svakako, ali mlađi i sastav je upitan zbog pauze za neke igrače. Tradicija je na njenoj strani, za sada je deo četvorke u vrhu koju čine: Inđija, Mladost, Mačva i Javor.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa