7. oktobar 2021.7. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Časopis o kulturi

„Borba“ promovisana u Šapcu

Ovo je samo još jedna u nizu akcija koje ovaj časopis sprovodi svakog meseca u različitim gradovima Srbije. Časopis „Borba“ je mesečnik koji obrađuje teme iz kulture kroz različite rubrike
Ekipa časopisa „Borba“, u sredu, 29. septembra, posetila je Šabac i tom prilikom promovisala novi broj časopisa.
Obišli su Kulturni centar Šabac kom su poklonili 50 knjiga različitih naslova izdanja Večernjih Novosti.
Ovo je samo još jedna u nizu akcija koje ovaj časopis sprovodi svakog meseca u različitim gradovima Srbije, obzirom da u svakom broju svojim čitaocima predstavljaju po jedan grad.

Foto: Glas Podrinja


Našu redakciju čini i mladost i iskustvo. Prvenstveno mladost – u pitanju su studenti sa različitih fakulteta kojima smo želeli da damo prostor da pišu, da se afirmišu i izuzetno je lepo raditi sa mladim ljudima


-Ovog meseca u našem broju prezentovan je Šabac. „Borba“ se inače svakog meseca šalje kulturnim centrima širom Srbije i ona je besplatna. Našu redakciju čini i mladost i iskustvo. Prvenstveno mladost – u pitanju su studenti sa različitih fakulteta kojima smo želeli da damo prostor da pišu, da se afirmišu i izuzetno je lepo raditi sa mladim ljudima – istakla je Elena Stojanović glavni urednik časopisa „Borba“ i dodala da su sve teme koje na nađu u ovom časopisu prvenstveno ideje mladih članova ove redakcije.

O ČASOPISU
Časopis „Borba“ je mesečnik koji obrađuje teme iz kulture kroz rubrike borba za tradiciju, umetnost, stare zanate, ozbrazovanje, borbu za knjigu, film i istoriju. U svakom broju časopisa kroz reportaže približavaju lepote, bogatstva i kulturne znamenitosti jednog srpskog grada.


Foto: Glas Podrinja


Ovu mladu ekipu dočekala je Katarina Janković Popović glavna i odgovorna urednica programa Kulturnog Centra koja ih je upoznala sa znamenitostima našeg grada kao i sa ovom institucijom.
-U razgovoru sa njima napomenula sam koliko je bitna mreža ljudi. Prednost nas kao institucije kulture koji zasnivamo svoj rad proteklih 60 godina, je da smo za to vreme ostvarili važnu i značajnu saradnju sa svim relevantnim institucijama kulture i svim pojedincima u kulturi a svakako i medijima. Mediji su naš partner od prvog dana, oni prate ono što mi radimo i bez njih ne možemo.
Katarina dodaje da je ova saradnja od velikog značaja jer u njihovoj bogatoj mreži imaju još jednu bitnu tačku i još jednog prijatelja, a međusobna saradnja i podsticaji uvek su korisni.
Redakcijska ekipa je na Gradskom trgu podelila besplatne primerke časopisa građanima Šapca, kako bi ih upoznala sa sadržajem svog lista.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa