14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ODRŽANA DESETA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Treći rebalans budžeta i povratak opozicije

Kao razlog za rebalans budžeta navedeno je povećanje prihoda i to po osnovu prenetih namenskih transfernih sredstava iz budžeta Republike za investicije, a veći su i prihodi od poreza na zarade. Opozicioni odbornici Dragan Stanković i Miloš Jevtić učestvovali su u radu i predstavljali konstruktivnu opoziciju
Povratak dvojice odbornika opozicije iz Inicijative Selo - grad u skupštinske klupe obeležio je deseto zasedanje Skupštine grada, održane u petak. Na dnevnom redu je bilo 27 tačaka, od kojih je najznačajnija treći rebalans budžeta grada.

Kao razlog za rebalans budžeta navedeno je povećanje prihoda i to po osnovu prenetih namenskih transfernih sredstava iz budžeta Republike za investicije, a veći su i prihodi od poreza na zarade. Povećani su i rashodi za finsiranje postojećih projekata, ali za finansiranje novih.

Jedna od važnijih tačaka koje su usvojene u petak jeste i formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma grada Šapca, za koji je istaknuto da će biti nestranačko telo


-Veliko je zadovoljstvo što je grad Šabac usvojio treći rebalans budžeta, zbog toga što time pokazujemo jedan odgovoran odnos prema budžetu grada. Budžet je veći nego što je planirano na početku godine. Osnov za povećanje je usvajanje projekata, kojima je Šabac aplicirao, od strane Vlade Republike Srbije, pre svega projekat “Pametan grad - grad budućnosti” gde je Šabac dobio nešto manje od 80 miliona. Takođe je i 45 miliona dinara više od poreza na zarade, nego što smo planirali. Ulazimo u realizaciju velikih projekata, a to su izdvajanja oko 130 miliona za asflatiranje 12 seoskih puteva. Veliki projekat je i izgradnja otvorenog bazena. Obećali smo to u vrlo kratkom vremenskom intervalu biće raspisan tender za gradnju tri bazena: jednog olimpijskog, jednog srednjeg i jednog malog, pored zatvorenog bazena. Imamo i ulaganje u JKP “Stari grad”, koje je godinama urušavano. Nabavićemo im nova sredstva za rad, kako bi njihova usluga bila što kvalitetnija, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Jedna od važnijih tačaka koje su usvojene u petak jeste i formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma grada Šapca, za koji je istaknuto da će biti nestranačko telo.

Građani od nas zahtevaju istinu i da tu istinu kažemo u ovoj Skupštini. Inicijativa selo - grad je došla da pokažemo i drugu stranu, a ne samo ono što Srpska napredna stranka priča


Opozicioni odbornici Dragan Stanković i Miloš Jevtić učestvovali su u radu i predstavljali konstruktivnu opoziciju. Stanković se javljao po gotovo svim tačkama i iznosio svoje stavove i predloge.

Foto: Glas Podrinja


-Građani od nas zahtevaju istinu i da tu istinu kažemo u ovoj Skupštini. Inicijativa selo - grad je došla da pokažemo i drugu stranu, a ne samo ono što Srpska napredna stranka priča. Rasprava je u manjoj ili većoj meri bila korektna, iako uviđam nestrpljenje kod odbornika SNS kada izlazimo, a tražili su parlamentarnu demokratiju. Sada je imaju. Raspravljaćemo i dalje o svakoj tački o kojoj imamo neke inforamcije i možemo da utičemo da na neki način poboljšamo živote građana Šapca. Bićemo zaista konstruktivna opozicija koja će davati predloge i rešenja. Na drugim odbornicima opozcije je da odluče kako će postupiti. Poštujemo svaku njihovu odluku. Nama je zajedničko da imamo zajedničkog političkog neistomišljenika, a to je SNS, rekao je Dragan Stanković.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić je izrazio zadovoljstvo što je deo odborničke grupe Nebojša Zelenović - Šabac je naš ušao u Skupštinu i dali konstruktivan doprinos njenom radu.
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, takođe je pozdravio odluku da deo opozcije dođe na sednicu.

Foto: Glas Podrinja


-Drago mi je da je do ovoga došlo i mislim da je ovo nagoveštaj da će i drugi opozicioni odbornici krenuti ovim putem. Mogu sada jasno da vide šta mogu da očekuju, da neće biti uskraćeni za reč i da će moći da kažu sve što misle, naravno u skladu sa poslovnikom i statutom. Nadam se da će još njih odlučiti da uzmu učešće u radu, rekao je Nemanja Pajić.

Na desetoj sednici usvojeni su i izveštaji o poslovanju javnih preduzeća za 2020. godinu, kao i izmene statuta Šabačkog pozorišta, Kulturnog centra u Šapcu i Doma kulture u Prnjavoru.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa