14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Vladimiračka dečja nedelja
OPŠTINA VLADIMIRCI

Vladimiračka dečja nedelja

Ove godine, Dečja nedelja u Vladimircima je obeležena pod sloganom, čija inspiracija su stihovi pesme Dete, našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića:,,Dete je dete da ga volite i razumete”
Od 4. do 10. oktobra širom Srbije obeležava se Dečija nedelja. I ova Dečja nedelja je prilika da deca ostanu u središtu društvenih nastojanja da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, a to se postiže kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečijih prava.

Ove godine, Dečja nedelja u Vladimircima je obeležena pod sloganom, čija inspiracija su stihovi pesme
Dete, našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića:,,Dete je dete da ga volite i razumete”.



Biblioteka ,,Diša Atić” Vladimirci se potrudila da uz poštovanje svih epidemioloških mera uzme učešće u obeležavanju Dečje nedelje. Organizovana su druženja sa decom PU ,,Suncokreti’’ i nižih razreda OŠ ,,Žika Popović” iz Vladimiraca.U parku ispred Konaka organizovana je izložba radova koji su nastali u Dečjoj radionici 43. saziva Jalovičke likovne kolonije. Gost Biblioteke bio je popularni stvaralac za najmlađe Tode Nikoletić. Književni opus Todeta Nikoletića je zaista veliki, kako po svom obimu, tako i po značaju koji ima za decu ne samo Srbije već i regiona. On je autor velikog broja romana, pripovetki, zbirki pesama i drama za decu. Učenici nižih razreda OŠ ,,Žika Popović” iz Vladimiraca blistali su od zadovoljstva u toplom druženju upoznajući se sa stvaralaštvom književnika .Sjajno organizovan skup koji je upriličila Biblioteka ,,Diša Atić koji opet ostaje u dugom sećanju svih učesnika.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa