27. oktobar 2011.27. okt 2011.
OBELEŽEN MESEC SOLIDARNOSTI SA STARIMA

BRIGA O SVIM STARIM LICIMA

Centar za socijalni rad u Šapcu nizom aktivnosti obeležio je Mesec solidarnosti sa starim licima, koji se tradicionalno organizuje u oktobru
Starija lica predstavljaju posebno ugroženu kategoriju stanovništva, koja često nije u mogućnosti da samostalno zadovolji sopstvene potrebe. U toku oktobra, predstavnici Centra za socijalni rad sproveli su niz aktivnosti kojima su ukazali na probleme sa kojima se najstariji sugrađani susreću, ali i organizovani veliki broj manifestacija i akcija koje su doprinele poboljšanju položaja starih lica.
Direktorka Centra za socijalni rad, Branka Davidović, ističe da je briga o starim licima jedan od osnovnih zadataka ove ustanove.
- Naša organizacija već 6 godina obeležava Mesec solidarnosti sa starim licima, pri čemu su naše aktivnosti usmerene ka svim pripadnicima najstarije populacije, a ne samo ka korisnicima naših usluga. Ove godine posetili smo 89 staračkih domaćinstava u tri sela na području Šapca, gde smo analizirali probleme sa kojima se stara lica suočavaju i sproveli ankete sa starim licima o njihovim potrebama. Dosadašnja anketiranja pokazuju da su problemi iz godine u godinu veoma slični, a naša ustanova se trudi da određenim merama, kao što su pomoć negovateljica na selu, zakazivanje lekarskih pregleda i pomoć u obavljanju određenih fizičkih poslova, bar malo olakša svakodnevne aktivnosti starih lica na seoskom području. Na osnovu podataka dobijenih anketiranjem i njihove obrade, Centar za socijalni rad će izneti preporuke i predložiti mere koje bi trebalo da dovedu do poboljšanja položaja naših najstarijih sugrađana ““ kaže direktorka Centra za socijalni rad.
Mesec solidarnosti sa starima prate i manifestacije namenjene ostarelim licima, poput organizivanje priredbe u prostorijama Gerontološkog centra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa