27. oktobar 2011.27. okt 2011.

MALE STVARI ŽIVOT ZNAČE

Nekadašnja voditeljka „Dizanja“ na B92, a danas „Buđenja“ na Radio Beogradu prošle srede, 19. oktobra, predstavila se Šapčanima kao autorka romana „Nije strašno ako padneš ““ strašno je ako ne ustaneš“. Posle koautorske knjige „Priči nikada kraja“ sa koleginicom Jelicom Greganović i svojom „Kuvaricom“ trećom knjigom proizašla u ozbiljnog pisca
Zahvaljujući svom šarmu, prepoznatljivom glasu, ali i zanimljivim temama Gorica Nešović, tokom dvadeset devet godina voditeljske karijere, pobrala je sve simpatije svojih vernih slušalaca. Kako i sama ističe, radeći na radiju gde je osnovno pravilo „brzo, kratko, jasno i efikasno“, shvatila je da već kada nešto izgovorite već je prošlost i ne ostaje zabeleženo. A sve što se ne zabeleži postaje podložno zaboravu.
- Ništa nemate zapisano. Dođete u situaciju da imate potrebu nešto da ispričate, kažete šta mislite o nečemu, o svakodnevnim pojavama, a da to nema vremenskog ograničenja. Iz te potrebe nastala je i prva knjiga u saradnji sa Jelicom Greganović „Priči nikada kraja“, a koja je nenadano prodata u 10.000 primeraka. Bilo je prosto neverovatno za tu vrstu literature i za nas koje smo bile potpune autsajderke u tom literarnom svetu - rekla je Gorica Nešović.
Pišući o malim, svakodnevnim stvarima, mukama ali i lepoti sitnica koje čine život, Gorica Nešović osvojila je mnoge jednostavnošću, laganim, opuštenim stilom „poput šampanjca“ kako je istakla jedna čitateljka.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa