14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Opština Vladimirci

Korona kao ambrozija

I u opštini Vladimirci živi se suživot sa koronom koja je u izolaziju poslala i kompletne porodice. U Domu zdravlja Vladimirci referišu od 216 prvih pregleda, 251 drugi a ukupno je pozitivno na sedmičnom nivou 87. Po rečima direktora Doma zdravlja Vladimirci Branka Isailovića stanje je ne ozbiljno već preozbiljno a čak 90 posto zaraženih nevekcinisano. Suvišno je trošiti reči o značaju vakcinacije jer u protivnom brojevi zaraženih će drastično rasti, tvrdi struka.

Propisanih mera građani se uglavnom pridržavaju ali su brojni i suprotni primeri. Kada su najmlađi u pitanju u Predškolskoj ustanovi Suncokreti od 120 najmlađih tek par je pozitivnih uz krajnje ozbiljne zaštitne mere gde narodski rečeno pardona nema.

U Osnovnoj školi Žika Popović primetno je već povećanje broja novozaraženih po rečima direktora Stanka Gligorića. Ali je broj na nivou radne sedmice jednocifren. I treće odeljenje je prešlo na kombinovanu nastavu a mera se svi pridržavaju od učenika do prosvetara i pomoćnog osoblja bez izuzetaka.

U Posavotamnavskoj srednjoj školi sa domom učenika takođe je jednocifren broj zaraženih uz primereno pridržavanje propisanih mera. Iz ove škole informacija da je lokalna samouprava obezbedila sredstva za vremešnu koloniju tik uz školu, koja se nikako ne uklapa u umiveno zdanje koje pohađa 553 učenika sa teritoroje opštine Vladimirci ali i okolnih gradova poput Šapca i Obrenovca. Direktor škole Milan Isailović kaže da i u Domu učenika sve je pod kontrolom sa željom da se ova pošast pobedi i vrati redovnom pohađanju nastave koji mladi najviše priželjkuju.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa