14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Posle odmora, put u Zaječar
FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Posle odmora, put u Zaječar

Odložen duel protiv Zlatibora. Najduže gostovanje u Ligi. Rival poznatog imena, bez velikih ambicija. Loš niz rezultata
Očekivalo smo svi da Mačva pobedi Zlatibor u Šapcu, no nije dobila priliku u ovom terminu, jer je pre toga Čajetince zaustavio Kovid 19. Pošast koja pravi probleme celom svetu, “uhvatila” je devet prvotimaca prošlosezonskog superligaša, bar tako stoji u zvaničnom saopštenju, te je meč odložen, a naknadni termin će biti određen. Pauza bi mogla prijati i Mačvi koja je prethodne dve utakmice odigrala daleko od kompletnog sastava, mnogo njih je pauziralo zbog različitih razloga, te je neplanirani odmor možda i povoljna okolnost pred dug put u Zaječar.

Nije možda toliko kilometrima izražen put dug, ali u odnosu na druge, ovo je svakako najdalja destinacija za šabački klub ove sezone. Timok je poznato ime u svetu fudbala, rivalstvo dva kluba seže gotovo do sredine prethodnog veka, no prošlost je deo priča, sadašnjost je jedino relevantna. U toj sadašnjosti Mačva je pokazala mnogo više od početka sezone, iako su obe ekipe proklamovale isti cilj letos.

Raspored do kraja 2021.
Posle Timoka Mačva 23.10. dočekuje IMT Rakovicu, potom je očekuju dva derbija. U sredu, 27.10 u Ivanjici igra meč Kupa protiv Javora, a potom 31.10 gostuje u Novom Sadu, timu Mladosti. Niz gostovanja završava u Dobanovcima 06.11. Druga novembarska sreda, 10.11. donosi gostovanje Železničara u Šapcu. Kabel će Šapčane ugostiti četiri dana kasnije, a 20/21.11. sledi derbi Podrinja protiv Loznice u Pocerskoj. Radu Mačva gostuje 27.11, potom dočekuje Javor 05.12 čime zaokružuje kalendarsku godinu. Među svim terminima mora biti jedan slobodan za odloženb meč protiv Zlatibora.


Zaječarci su suočeni sa problemima i sve je izvesnija grčevita borba za opstanak. Već pet kola ne znaju za pobedu, poslednji put su se radovali protiv najslabije ekipe u ligi, Kabela, jedina dva dobra meča su bila protiv Budućnosti u Zaječaru i u Užicu. Van svog terena su osvojili samo bod i Zaječar je njihova snaga. Tri poslednja duela sa timovima iz vrha ostavili su ih bez bodova. Pojedinačno Davidović i Dragićević su bez premca najveće opasnosti. Ipak, napad je mnogo manji problem od slabe odbrane, treće najslabije u Prvoj ligi.

Nekada stabilan srpskoliga, čak i drugoligaš, poslednje decenije suočio se brojnim problemima. Stigao je klub do stečaja, igrao i u petom rangu, menjao ime sve dok nije vratio staro 2018. Za tri godine je od zone, preko baraža ovog leta stigao do drugog ranga gde želi da opstane, iako se čini da će to biti jako težak posao. Mačva ima mlad tim, ali je svakako blagi favorit.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa