14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Pojačana kontrola
Sedmični izveštaj kabineta načelnika MUO

Pojačana kontrola

Prema podacima Kriznog štaba,koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije u porastu je broj zaraženih, hospitalizovanih, lica za preglede u kovid ambulantama i preminulih. Povećanje novoobolelih prisutno je i na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, pa se epidemiološka situacija pogoršava.

Da bi sprečili dalji rast broja oboleleih moraju se svakodnevno sprovoditi nadzori i promocija vakcinacije kako bi što pre došli do kolektivnog imuniteta.
Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor uputila je hitan dopis Upravnim okruzima da se počev od četvrtka 07. oktobra do ponedeljka 11. oktobra pojača intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije /milicije, o čemu su gradonačelnici gradova, predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi odmah obavešteni, kako bi se sačinio plan nadzora za produženi vikend. I dalje postoji obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama sa preko 500 ljudi.

Redovni nadzori u primeni epidemioloških mera nastavljeni su svakodnevno, po utvrđenoj dinamici.
Potrebno je obnoviti komunikaciju i neposrednu saradnju sa nadležnom policijskom upravom radi angažovanja pripadnika MUPa, u cilju pružanje podrške i bezbednosti u toku rada svim republičkim i lokalnim inspektorima.

Načelnici upravnih okruga i dalje su u obavezi da u saradnji sa rukovodiocima sanitarne inspekcije i rukovodiocima komunalne inspekcije odnosno milicije, izvrše usklađivanje planova rada, u odnosu na napred navedene prioritete nadzora, na način da ljudski resursi budu racionalno raspoređeni, shodno kapacitetima.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga,a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.
Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.

Svaki inspektor u svom inspekcijskom nadzoru dužan je da se nadziranom subjektu legitimiše,čak i pre nego što nadzirani subjekt zatraži /osim u slučajevima prikrivene kupovine /.
Od četvrtka 07. oktobra do ponedeljka 11. oktobra kontrolisano je 886 objekata, a u nadzoru je učestvovalo 114 inspektora. Tokom nadzora protivepidemijskih mera inspektori su utvrdili sedam nepravilnosti koje se odnose na ograničeno radno vreme, ličnu zaštitnu opremu korisnika, fizičku distancu -barijeru i korona redar.Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće mere:jedan nalog od 300.000 dinara; jedan nalog od 150.000 dinara; pet naloga od po 30.000 dinara i dva naloga od po 5.000 dinara.

Od 19.marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.
Zdravstvena struka upozorava da je situacija zabrinjavajuća.Apeluje se na građane da poštuju epidemiološke mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa