14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Igrom kroz izazove
Zajednička aktivnost Osnovnih Škola „Nikolaj
Velimirović“, „Laza K. Lazarević“ i „Vuk Karadžić“

Igrom kroz izazove

Dana, 9. oktobra, OŠ „Nikolaj Velimirović“ bila je domaćin aktivnosti koja se realizuje u okviru projekat „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“, a u saradnji sa „Centrom za interaktivnu pedagogiju“ i Dečijom fondacijom „Pestaloci“. Učešće u ovoj aktivnosti uzelo je 15 učenika, po pet iz svake od tri partnerske škole u Projektu – OŠ „Nikolaj Velimirović“, OŠ „Laza K. Lazarević“ i OŠ „Vuk Karadžić“. Aktivnost je takođe i deo programa za Dečiju nedelju, koja se realizuje pod motom: „Dete je dete da ga volite i razumete“ (Lj. Ršumović).

Tema radionice bile su inovativne didaktičke igre, prikazane kroz dve praktične radionice, koje predstavljaju nove izazove u kojima se razvijaju koordinacija, logička inteligencija, pažnja, motorika i naravno druženje i saradnja.

Prvi deo aktivnosti je realizovan u učionici, a drugi deo u sali za fizičko vaspitanje. U prvom delu radionice učenici su imali priliku da se međusobno upoznaju, nakon čega su se zajednički posvetili društvenim igrama za unapređenje kognitivnih sposobnosti i kreativnosti. Učenicima je u ponudi bilo 9 različitih društevnih igara (Quoridor, Squadro, Quixo, Quantik, Katamino, Pylos i sl.). U toku prve aktivnosti učenici su se rotirali po „stanicama“ gde su bile postavljene različite igre, tako da su svi uzeli učešće u svim igrama.

Nakon pauze za osveženje, učenici su realizovali praktični deo u sali, gde je bio demonstriran inovativni čas fizičkog vežbanja sa akcentom na vežbe za unapređenje motoričke inteligencije, brzine reakcije i preciznosti.

Učenicima se posebno dopao sistem svetlosnih senzora „Blazepod“ kao i uvodni deo radionice gde su vežbali uz muzičku pratnju.

Saradnja ove tri osnovne škole je još samo jedan od pokazatelja, da je timski rad dragocen, kako za učenik, tako i za zaposlene.
Projektni timovi Osnovnih škola “Nikolaj Velimirović“, „Vuk Karadžić“ i „Laza K. Lazarević“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa