21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Nazire se banja Vladimirci
OPŠTINA VLADIMIRCI

Nazire se banja Vladimirci

Prešli smo velik put od projekta, do nadamo se, u skorije vreme istražne bušotine. Bude li potencijal ove geotermalne bušotine zadovoljavajući moglo bi se reći da se nazire banja Vladimirci. Ova prezentacija govori da zainteresovanost invenstitora iz Rusije obećava
Posle dve godine od projekta do upornog istrajavanja na putu da se geotermalna bušotina pretvori u stvarnost, te ispitivanja na rudarsko-geološkom fakultetu, stiglo se do obećanja ministarke Zorane Mihajlović da će država obezbediti 10 miliona dinara za istražnu bušotinu. To bi bio prvi korak da zaživi banjski turizam. Više zainteresovanih za zakup ili kupovinu 5,6 hektara zemlje pokazalo je želju da ponudi svoja rešenja za potencijalnu banju.

Protekle nedelje treći put su u Vladimirce došli predstavnici beogradske firme Trijada koju je osnovao suvlasnik firme trio investitora iz Rusije. Tom prilikom prezentovana je ideja o banji sa ruskim objektima, kupalištima, manjim bazenom i drugim brojnim sadržajima uz hotel koji bi za početak primao oko 120 gostiju:

Mi bismo voleli da kupimo ponuđenu zemlju za zakup i izgradimo banju koja bi bila prepoznatljiva i van granica Srbije. Projekat bi tekao u tri faze od po godinu dana a vrednost bi bila dva miliona evra. Uposlili bismo oko 70 radnika takođe po fazama. Sve ostalo je stvar dogovora, zadovoljno je besedio generalni direktor Trijade Marko Pejić.

Predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić prezentovano je pozdravio svojim pogledom na trenutno stanje:
Prešli smo velik put od projekta, do nadamo se, u skorije vreme istražne bušotine. Bude li potencijal ove geotermalne bušotine zadovoljavajući moglo bi se reći da se nazire banja Vladimirci. Ova prezentacija govori da zainteresovanost invenstitora iz Rusije obećava. To bi svakako donelo značajnu pomoć budžetu a broj od 70 radnika itekako bi nam značio da mlade zadržimo na vekovnim ognjištima. Bio bi to veliki korak u preporod naše opštine koja ima brojne potencijale. Pomoć države je ključna da voda poteče a sredstva nisu mala, i dođemo li do saradnje, zašto ne, baš sa ovim investitorom do dugo snevane priče o banji Vladimirci, eto razloga više da svi budemo zadovoljni, reči su čelnog čoveka Opštine Vladimirci.

U iščekivanju rezultata istražne bušotine eto, nadaju se svi, blagodeti za žitelje opštine i otškrinuta vrata turizma za koju opština ima brojne potencijale. Sastanku je prisutvovao i narodni poslanik Boban Birmančević dajući konstruktivne predloge saradnje.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa