21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Lutkarska predstava za decu u Šabačkom pozorištu

Čarobni pasulj

„Zrno pasulja, svakako, predstavlja zrno velike znatiželje i radoznalosti kod svakog deteta. Šta se desi kada to zrno znatiželje naraste do neba? Ima li kraja toj radoznalosti...? Mi irsku bajku izvodimo na neki drugi način. Ona je prilagođena nama. Znatiželja je velika kod svakog deteta ali mi smo je još obojili duhovitošću i gegovima,“ kaže reditelj predstave „Čarobni pasulj“ Cvetin Aničić
U ovoj pozorišnoj priči imamo Pantu i imamo diva zvanog Pita, imamo maštu i znatiželju, lutke, zrno nade i mnogo radosti. Da, govorimo o novoj lutkarskoj predstavi za decu, „Čarobni pasulj“, u Šabačkom pozorištu. Ako vam je promaklo premijerno izvođenje možete se upustiti u bajkovitu avanturu ove subote, 23. oktobra od 12 časova. Sala gradskog teatra je spremna za magiju, a reditelj predstave Cvetin Aničić poručuje da će možda baš ovog vikenda radoznalim gledaocima otkriti kako je nastala rečenica „Sredio ga kao Panta pitu“.

Dramatizacija i režija: Cvetin Aničić
Izrada lutaka: Cvetin Aničić
Scenografsko rešenje: Cvetin Aničić
Muzika: Goran Ljubanić
Dizajn muzike: Kosta Pavlović

LICA:
Dečak Panta, kraljev glasnik, kralj – VELjKO ERAKOVIĆ
Mama, veštica, vitez, vojvoda, div – SLAĐANA PAJČIĆ
Princeza, kraljica, krava, guska – JOVANA PANTIĆ


-Poznata narodna irska bajka o čarobnom pasulju, prikazuje nam svet mašte i prepuna je avanture. U samoj izvornoj verziji ova bajka ima u sebi najveću dozu onoga avanturističkog duha koji je svakom detetu neophodan za zdravo odrastanje. To zrno pasulja, svakako, predstavlja zrno velike znatiželje i radoznalosti kod svakog deteta. Šta se desi kada to zrno znatiželje naraste do neba? Ima li kraja toj radoznalosti...? Mi tu irsku bajku izvodimo na neki drugi način. Ona je prilagođena nama. Znatiželja je velika kod svakog deteta ali mi smo je još obojili duhovitošću i gegovima. Istražujemo kako je nastala rečenica „Sredio ga kao Panta pitu“... U ovoj priči imamo Pantu i imamo diva zvanog Pita.

To zrno pasulja, svakako, predstavlja zrno velike znatiželje i radoznalosti kod svakog deteta. Šta se desi kada to zrno znatiželje naraste do neba?


Lutke su govorni ginjol tako da je sva njihova animacija u samim ustima lutke i to ovu predstavu čini još atraktivnijom. Naučićemo da nam bez mašte i radoznalosti nema ni mudrusti i pameti... Zato maštajte i neka svako nađe za sebe malo zrno pasulja koje će da proklija i izraste u pravo čudo- rekao je reditelj predstave „Čarobni pasulj“ Cvetin Aničić.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa