21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Povratak publike (veče 13.10)

Povratak publike (veče 13.10)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Dva velika derbija

U dva duela opravdana uloga favorita. Sinoć u Beogradu i za vikend u Kragujevcu bez tereta favorita. Kragujevčani favoriti iz senke za titulu šampiona Evrope. Brane dvostruku titulu. Repriza polufinala plej ofa
Nekompletnoj ekipi Šapca zadali su probleme motivisani Valjevci i Zrenjaninci, ali što je najvažnije, nisu ugrozili planirane pobede. Znali su ovdašnji vaterpolisti da kontrolišu dovoljno razvoj situacije u bazenu i osvoje šest bodova i ojačaju bazu pred dva teška meča. Sinoć je na bazenu „Banjica“ odigran veliki derbi Partizana i Šapca, a već tokom vikenda šampiona iz 2019. godine dočekuje aktuelni šampion Srbije i regiona, učesnik Lige šampiona, kragujevački Radnički.

Proleter – Šabac 9:10 (1:1, 1:4, 4:1, 3:4)
SC Jug. Sudije: Nišavić i Velkić. Isključenja: Proleter 13, Šabac 11. Peterci: Proleter 2 (2), Šabac 2 (1).
PROLETER: Šantalab, Čabrilo, Parivodić 1, Ljubenović 2, Rončević. Ilić, Mitrović 3, Ćatović, Trkulja, Bosić 3, Matković, Lalić, Sretković, Marić. Trener: Brdarić.
ŠABAC: Filipović, Vogel, Maraš, Repanović 1, Kopcev, Žeželj, Mitrović, Stanić, Šulc 4, Tubić 1, Stojanović 3, Tonković, Zeljković, Vasović 1.

Šabac – Valis 11:8 (2:3, 4:1, 2:2, 3:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 500. Sudije:Kiš i Balažević. Isključenja: Šabac 7, Valis 7. Peterci: Šabac 2 (2), Valis 2 (2).
ŠABAC: Filipović , Vogel 1, Mitrović, Repanović 3, Kkopcev 1, Žeželj, Stanić 2, Maraš, Šulc 2, Vasović 1, Tonković 1, Zeljković, Ćetković.
VALIS: Vitorović, Popović, Živojinović 1, Vujić, Arsenović, Ičagić 1, Jegorov, Porobić 3, Lobov, Kovačević 1, Trajković 2, Milić, Nešić, Stojanović.


Partizan se konsolidovao na svaki način i stvorio je izuzetan tim oslonjen na iskusne reprezentativce i sinoć je možda bio i blagi favorit na svom bazenu, a o Radničkom dovoljno govore imena koja nastupaju za njega. Dobožanov na golu, Lukić, Toholj, Radulović, Janković, sve reprezentativci Srbije, već čuveni Ćuk, deo najtrofejnije generacije srpskog vaterpola, potom Vrlić, standardni reprezentativac Hrvatske, Ukropina, reprezentativac Crne Gore, Krug, član nacionalnog tima Rusije. Iako se mnog priča o Novom Beogradu, Radnički je direktan učesnik Lige šampiona, bez skrivanja ambicija o plasmanu među osam najboljih u Beogradu. U velikom derbiju su poraženi od Novog Beograda, ali su parirali jednom od najboljih timova Evrope veći deo utakmice. Prekinuli su prethodne sezone dominaciju hrvatskih timova na Jadranu. Uz sve prednosti, Šabac je bio blizu čuda u polufinalu plej ofa, jedini je tim koji je pobedio Kragujevčane na njihovom bazenu prethodne sezone. Epitet i teret favorita svakako je na plećima Radničkog.

Veliki izazovi (foto: VK Šabac)


Od starta sezone Šabac ima problema sa kompletiranjem tima. Pozitivni testovi su desetkovali ekipu u Evropi i samo su oni razlog što o ovdašnjoj ekipi ne govorimo kao učesniku četvrtfinala Evro kupa. Tubić i Stojanović su se konano vratili posle Kovida u Zrenjaninu.

-U 20 dana momci su u nekompletnom sastavu odigrali deset utakmica, plus putovanja Holandija, Italija, neverovatan ritam koji ostavlja trag. Mnogo njih je u redukovanom sistemu rada zbog pauze od dve nedelje bez treninga. Ćetković ima povredu leđa sa kojom se bori. Nadam se da ćemo se ubrzo vratiti u najjačem izdanju. Radnički favorit, mi odlazimo da pokušamo načiniti senzaciju, bez pritiska – istakao je Anto Vasović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa