28. oktobar 2021.28. okt 2021.
Stub humanosti u epidemiji
Medicinske sestre proslavile Svetu Petku

Stub humanosti u epidemiji

Domaćini slave medicinske sestre sa oftalmološkog i odeljenja ortopedije, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva. Borba protiv korona virusa zahtevala posvećenost
Medicinske sestre Doma zdravlja i Opšte bolnice Šabac i ove godine proslavile su svoju slavu – Svetu Petku, zaštitinicu žena ali i medicinskih sestara, u Klubu Opšte Bolnice „Dr Laza K. Lazarević“.
Ovogodišnji domaćini slave bile su medicinske sestre sa oftalmološkog i odeljenja ortopedije kao i Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva.

-U vreme velike epidemije one su stub i okosnica ove borbe, nikad teže i nikad zahtevnije, a njihov zadatak je ogroman – da neguju i brinu o pacijentima, dele terapije. Žrtva koju one nose u ovo teško vreme je nemerljiva – istakao je Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović i izrazio neizmernu zahvalnost i naglasio da velika empatija treba da se uputi svim zdravstvenim radnicima koji ulažu napore da bi brinuli o zdravlju i životima naših sugrađana.

Borba protiv korona virusa zahtevala je veliku posvećenost i humanost medicinskih sestara kako bi zdravstveni sistem opstao.

-Danas obeležavamo Svetu Petku i nadamo se da će sledeće godine sve ovo izgledati drugačije, bez maski. Čuvajte se, vakcinišite se kako bi uskoro iz svega ovoga izašli zdravi – poručila je glavna sestra Službe za zdravstvenu zaštitu stanovništva Tanja Jovanović.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa