28. oktobar 2021.28. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ŠABAC

Vakcinisani trećom dozom gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić

Prošlog utorka na vakcinalnom punktu u ulici popa Karana broj 2 u Šapcu, trećom dozom vakcine protiv kovida 19 vakcinisani su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Očigledno je da su želeli ličnim primerom da ukažu na značaj vakcinacije, što gradonačelnik Pajić u svojoj izjavi, odmah posle vakcinisanja i kaže.

-Raduje me sve veći odziv građana na vakcinaciju protiv kovida 19, jer to je jedini u ovom trenutku razuman put da se vratimo normalnom životu. U našem kraju do sada je prvu dozu vakcine primilo 49.000 lica, drugu 47.000, dok je i trećom dozom vakcinisano 14. 000 građana. Želim ličnim primerom da dam podršku ovom važnom poslu, radi zdravlja svih naših građana, poručio je između ostalog Pajić.
Slično razmišljanje iznela je i direktorka Doma zdravlja Šabac dr Jasmina Stanković.

Ona potencira činjenicu da je broj vakcinisanih u ovom kraju, protiv kovida 19 u blagom porastu. Naime, prošlog utorka su vakcinisali ukupno 112 lica, što je u odnosu na predhodni period više i do 40 odsto.
Još je bolja situacija oko vakcinacije protiv sezonskog gripa koju su započeli 15 oktobra.

-Dobili smo 5.900 doza ovih vakcina, a vakcinisali do prošlog utorka 2.413 građana, što je preko 40 odsto. Vakcinacija se obavlja na četiri mesta u gradu i 15 u seoskim sredinama. Za sada nije bilo nikakvih problema, istakla je doktorka Stanković.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa