Info

28. oktobar 2021.28. okt 2021.
Sledi stari derbi protiv Vojvodine

Sledi stari derbi protiv Vojvodine

VATERPOLO: SUPER LIGA

Za povratak pobedama

Vojvodina prilika da se tim vrati uspesima. Teška četiri dana. Mečevi protiv iskusnijih ekipa kojima se suprotstavio desetkovan Šabac. Nijednom kompletan tim
Nastup u Evropi je Šapčanima doneo uspehe, promociju, izuzetno važno iskustvo za mlađe prvotimce, međutim težak ritam i nekompletan tim šampiona Srbije iz 2019. godine, plaćaju ceh u ovom trenutku. Iza nas je četiri kola Super lige, a Šabac nijednom nije imao najjači sastav na raspolaganju. Takav nedostatak se oseti protiv jakih rivala. Partizan je u drugom poluvremenu rešio pitanje pobednika, dok protiv Radničkog nije postojala realna šansa. Razlika u kvalitetu dva tima u ovom trenutku je nekoliko golova, a više od toga je na duši nemotivisanog nastupa, nekompletnog sastava i raspoloženog golmana Kragujevca Dobožanova. Potreban je povratak pobedama, a slede tri meča gde je cilj devet bodova.

Radnički - Šabac 17:5 (5:1, 3:1, 5:1, 4:2)
Bazen SC Park. Sudije: Raković-Krstonošić i Milović. Isključenja: Radnički 11, Šabac 12. Peterci: Radnički 1 (1), Šabac 1 (0).
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 3, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 3, Krug, Ukropina 1, Pljevančić 2, Toholj 1, Panić 1, Lukić 1, Vrlić 1, Milutinović, Radulović 2.
ŠABAC: Filipović, Vogel, Maraš, Repanović 1, Kopcev, Vasović, Mitrović 1, Stanić, Tubić 1,Šulc, Stojanović, Tonković 1. Vukadinović, Ćetković.


Prvo stiže Vojvodina. Ekipa iz vrha domaćeg vaterpola, u malom derbiju. Kvalitet i tradicija su poslednjih godina na strani „čivijaša“, međutim Novosađani konstatno na preduju u pogledu sastava, te i ove sezone imaju kvalitetniju i iskusniju ekipu nego prethodne. Jedan od vodećih igrača prethodne, Marko Tubić, pojačao je upravo Šabac, međutim u svoje redove su vratili Rogača, strelca odlučujućeg gola za Šapčane u majsorici finala plej ofa u junu 2019, kao i preporođenog Bogdanovića, još jednog iskusnog igrača. Radovanlija i Bursać su dva asa sa već značjanom kolekcijom trofeja, reprezentativnim iskustvom, dok je Prekogačić uzdanica već nekoliko godina. Titulu u Šapcu je osvojio i Pavle Gavrilović, danas na golu „Voše“. Novi kvalitet je doneo i doskorašnji igrač Partizana Radovanović. Mlade snage predovdi Biočanin. Promenili su i trenera, vrativši Mirslava Bajina u srpski vaterpolo posle izuzetnih sezona u Mađarskoj. Vojvodina je igrala apsolutno ravnopravno protiv Zvezde sve do samog finiša, a Proleter koji je namučio Šapčane je „slistila“ sa devet golova razlike.

Partizan – Šabac 15:10 (3:2, 5:5, 3:1, 4:2)
Bazen Banjica. Sudije: Raković i Virjević. Isključenja: Partizan 9, Šabac 14. Peterci: Partizan 2 (2), Šabac1 (1).
PARTIZAN: Rističević, Jakšić, Barać, Vićković 2, Aleksić 4, Dimitrijević, Boven 1, Nešić, Vico 2, Radojević 3, Andrin, Mitrović 3, Bulajić, Kojić. Trener: Korolija.
ŠABAC: Filipović, Vogel 1, Maraš, Repanović 1, Kopcev, Vasović, Mitrović, Stanić, Tubić 1, Šulc 2, Stojanović 3, Tonković 1, Zeljković, Ćetković 1. Trener: Vasović.


Kvalitet je na starani Šapca, ali je sastav upitan, vremena za odmor nije ni bilo, a meč u subotu je dvanaesti tokom oktobra za ovdašnji klub. Novosađani nemaju šta da izgube, Šabac je pobedio u poslednjih sedam međusobnih mečeva i nosi i sada teret favorita.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa