28. oktobar 2021.28. okt 2021.
RK Vitez - novi superligaš (foto: RK Vitez)

RK Vitez - novi superligaš (foto: RK Vitez)

RVANjE: PRVA LIGA SRBIJE

Vitezovi u eliti!

Šabačko rvanje se vraća u klupsku elitu posle osam godina. Prvo mesto u Prvoj ligi obezebdilo povratak. Snaga u domaćim rvačima. Borba ponovo sa najvećim timovima Srbije
Rvački klub „Vitez“ Šabac vraća se posle osmogodišnje pauze u Super ligu Srbije u rvanju Grčko-rimskim stilom. Ponovo će Šapčani voditi borbu sa najboljim timovima u državi i biti takmaci najboljim rvačima naše zemlje. Ovaj put veliki uspeh je ostvaren sa mladim snagama, poniklim u klubu. Sedam od osam boraca je u Vitezu zakoračilo u svet rvanja, a jedini izuzetak je Dejan Berkec, ponikao u drugoj ekipi, ali sportskim i ljudskim kvalitetima deo šabačke ekipe u ostvarenju velikog uspeha.
-Od osnivanja se trudimo da rvanje živi u Šapcu i da ovaj stari, sjajni sport promovišemo među mladima. Okupili smo grupu talentovane, ali pre svega vredne i predane dece, radili sa njima, postali deo njihovog stasavanja, trudili se da budemo klub koji neguje istinske vrednosti, budemo potpora na svaki način i da se svi članovi ponose što su deo porodice „Vitez“. Ovaj uspeh je dodatak nizu velikih rezultata u kontinuitetu. Momci ponikli kod nas svoj klub su uveli u elitu, nadamo se da ćemo sa njima dugo biti članovi Super lige. Ovaj uspeh je ostvaren sa ekipom građenom deset godina – ističe jedan od trenera u ekipi Ivan Gladović.

Momčilo donosi bodove


Na turniru u Petrovcu na Mlavi, rvači Viteza su smešteni u kvalitetnu grupu sa Crvenom Zvezdom i Mladosti iz Valjeva. Počelo je pobedom od 7:1 nad Valjevčanima, da bi u drugom kolu usledio poraz od Zvezde 5:3, pojačane reprezentativcem Bugarske, države koja je velesila u ovom sportu. U nokaut fazi bez prava na kiks, savladan je Kragujevac 6:2 za novi okršaj protiv Beograđana. Zvezda nije imala problema protiv somborskog Radničkog.

Uloge su u odlučujućem duelu izmenjene. Šapčani dominiraju, pobeđuju 6:2, osvajaju titulu i promociju, iako je Zvezda bila favorit. Trijumfom su obezbedili sebi privilegiju mečeva protiv Spartaka, Vojvodine, Partizana, Novog Sada, klubova odakle dolaze aktuelni borci iz svetskog vrha.
Uz Ivana Gladovića ekipu je predvodio i Rade Savić, a „crno-žute“ su predstavljali: Dejan Bakarec, Uglješa Gajić, Momčilo Gajić, Nemanja Gligorić, Nikola Lukić, Uroš Madžarević, Nikola Nikolić i Ilija Petrović.

Iz drugog ranga je eliminisan „Železničar“ Beograd, a menja ga „Herkules“ Gornji Breg.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa