28. oktobar 2021.28. okt 2021.
Mora bolje u Beogradu: M. Srdanović

Mora bolje u Beogradu: M. Srdanović

RUKOMET: SUPER LIGA

Povratak prvenstvu

Šabački rukometni klubovi, superligaši, imali su slobodne vikende nepredviđene kalendarom. Metaloplastika je odmarala zahvaljujući istupanju Novog Pazara iz Super lige, dok je Medicinaru meč odložilo gostovanje Radničkog iz Kragujevca u Švedskoj. Tokom vikenda ih očekuju teški dueli.
Medicinar će dočekati višestrukog šampiona i ove sezone ponovo apsolutnog favorita u borbi za titulu, ekipu Jagodine. Jedino je realna rutinska pobeda gošći, sve drugo je prijatno iznenađenje.

Više od rezultata ispit za Medicinar je psihička snaga i pristup posle lošeg nastupa protiv Vojvodine. Baš u tom meču je trener Sandra Kolaković najviše svojim igračicama zamerila nedostatk želje. Ovo je prilika da ponov iskažu trud i posvećenost. Kada je na drugoj strani Jagodina to je primarno.

-Sve je na njihovoj strani, a mi moramo da demonstriramo da želja nije. Neophodan je maksimum na svakom treningu, a onda i na utakmici. Protiv boljih tražimo njihove nedostatke, ostajući verni svojoj igri. Nije važno ko je na drugoj strani,, već da na kraju utakmice nemamo šta da zamerimo sebi zbg načina na koji smo se borili i igrali – istakla je kapiten ekipe Vanja Radukić.

Jagodina je izuzetan tim, teret je ravnomerno raspodeljen, te njihove rukometašice nisu u vrhu pojedinačnih dostignuća, a opet su lideri na tabeli. Srnu Sukur su Šapčani upoznali u dresu Medicinara. Majkić, Adžić, Gojković, Bojičić, Radović su sve imena koja bi svaki trener želeo u ekipi.
Metaloplastika se loše provela u Kragujevcu i ima imperativ novih bodova u Beogradu, protiv Obilića. Iako nisu u grupi favorita, „vitezovi“ sa Vračara su najbolji predstavnic slavnog sportskog imena i uspešno odolevaju brizi za opstanak. Ponovo će biti zadovoljni opstankom, a tim deluje bolje nego prethodne sezone. Pojačan iskusnim Žujovićem, Gojkovićem, Jovanovićem, oslonjen na Jedoksića i Slađića koji je i drugi strelac lige, ume da napravi problem. Radnički je dobra lekcija šta se dogodi kada se Obilić potceni.

-Usponi i padovi tokom meča i sezone su očekivani za mladi tim koji se još uigrava, ali to ne sme da bude opravdanje za neuspehe. Znamo čiji grb nosimo i moramo da ga opravdamo dobrim rezultatima – jasan je kapiten Darko Arsić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa