27. oktobar 2011.27. okt 2011.
NOVO IZVORIŠTE

U PRNjAVORU KAO U ŠAPCU

Prošle srede u Prnjavoru je pušteno u rad novo izvorište kojim će priključak na vodovodnu mrežu biti omogućen za deset hiljada žitelja ovog dela Mčave. Ovim je završena prva faza izgradnje čija je vrednost oko milion evra obezbeđenih iz sredstava Republičke direkcije za vode i budžeta Grada Šapca. Prvih sedamdesetdva potrošača u Prnjavoru, Dom kulture, i osnovna škola danas su dobili zdravu , bakteriološki i hemijski ispravnu vodu.
Otvaranju izvorišta, prisustvovali su između ostalih i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević koji je i ovom prilikom ponovio da su investicije poput ove u skladu sa politikom koju već godinama u nazad vodi šabačka Gradska uprava. Ideja vodilja te politike je upravo, ravnomerni razvoj kako gradskog tako i seoskog područja. Dok je direktor Direkcije za poljoprivredu Predrag Srdanović, napomenuo da je priključenje na gradski vodovod dosanjani san za sve Prnjavorce.
Radovi na izvorištu u Prnjavoru počeli su pre skoro deceniju. Završetkom ove vredne investicije, sem žitelja ovog mačvanskog sela, mogućnost priključka na vodovodnu mrežu omogućena je i stanovnicima loklnih mesnih zajednica, što bi u ovom trenutku značilo oko deset hiljada potrošača.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa